Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Розірвати дипломатичні стосунки з Німеччиною дала привід її посол в Україні своєю провокативною заявою

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен назвала Будапештський меморандум тим, що не накладає юридичних зобов’язань на країни, які його підписали. Саме за цим меморандумом Україна погодилася відмовитися від своєї ядерної зброї.

Про це Фельдгузен сказала в ефірі телеканалу Україна 24.

У момент здобуття незалежності Україна мала у своєму розпорядженні третій за розміром арсенал ядерної зброї у світі.

Після підписання Будапештського меморандуму у 1994 році Україна відмовилася від статусу ядерної держави, а США, Росія та Британія (пізніше до них приєдналися Китай та Франція) в обмін на це надали Києву гарантії суверенітету та територіальної цілісності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Посол Німеччини в Україні заявила, що країни, які підписали вказану угоду, не мають ніяких міжнародних юридичних зобов’язань, адже це, дійсно, тільки “меморандум”, а не договір.

Дослівно посол тієї самої Німеччини, яка виступає проти вступу України до НАТО і ЄС, лобіює ПП2 і решту інтересів Росії у світі, заявила: “Будапештський меморандум, дійсно, це такий формат… Це не має міжнародних зобов’язань “. ТАКИМ ЧИНОМ НІМЕЧЧИНА ПРОВОКУЄ КРАЇНИ-ПІДПИСАНТИ НЕ ДОТРИМУВАТИСЯ МЕМОРАНДУМУ, ОДНОСТОРОННЄ ВИКОНАННЯ ЯКОГО ЗРОБИЛО УКРАЇНУ БЕЗЗАХИСНОЮ ПЕРЕД ЇЇ ВОРОГАМИ…

Нагадаємо, що перед цим, під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції, президент Володимир Зеленський оголосив, що ініціює переговори учасників Будапештського меморандуму щодо надання Україні гарантій безпеки, а у разі, якщо переговори не відбудуться, Київ поставить під сумнів рішення щодо відмови від ядерної зброї.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності