Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Великі медійні видання України в руках іноземців, – влада їх заручник на своїй території

Нещодавно медіамагнат із орбіти мультимільярдера Джорджа Сороса придбав до своєї “колекції” найбільше інтернет видання України – “Українську правду”.  А днями у найбільшому англомовному медійному виданні України на посту головного редактора одного іноземця замінив інший – громадянин Канади Люк Шеньє очолить Kyiv Post. Пригадати собі слова Йозефа Геббельса: “Дайте мені засоби масової інформації і я з будь-якого народу зроблю стадо свиней”, тут буде замало, бо коли в державі більшість впливових ЗМІ знаходяться в руках іноземців, влада держави стає їх заручником на своїй же власній території. 

Сподіваємося, що СБУ зверне на це увагу, а РНБО зможе прийняти правильні контрзаходи.

Отож, громадянин Канади Люк Шеньє вже обіймав посаду гендиректора видання у 2016-2018 роках. Його називають справжнім профі в галузі ЗМІ, комунікацій та маркетингу, який останні 20 років працює в Україні. Люк подякував екс-головному редактору видання Браяну Боннеру, який зробив бренд “світовим еталоном якісної журналістики” і пообіцяв, що ці стандарти залишаться незмінними. Найближчим часом він планує зустрітися з командою та обговорити продовження спільної роботи.

“Ми продовжуємо реалізовувати амбітні плани розширення та спираємося на останні 26 років журналістської майстерності для зміцнення позицій Kyiv Post як глобального голосу України. Ми сподіваємося на продовження тісної співпраці з українською та міжнародною спільнотою у майбутні тижні та місяці, оскільки Kyiv Post входить у захоплюючий новий етап під керівництвом Люка”, – прокоментував власник видання  сирієць Аднан Ківан. Він запевнив, що повага до редакційної політики, яку він демонстрував упродовж трьох років, залишиться незмінною. Бізнесмен додав, що наразі триває переформатування видання. Усі технічні питання вирішуватимуть найближчими днями.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас у заяві працівників, опублікованій на facebook-сторінці Анни Миронюк, йдеться, що всю команду примусово звільнили, а в редакцію видання спробували призначити сторонню людину, прихильну до іншої концепції розвитку.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Нагадаємо, що 8 листопада на сайті видання з’явилась заява про тимчасову зупинку роботу “для перезавантаження”. Водночас, працівники редакції повідомили, що видання закрили повністю, а їх позбавили доступу до сайту й сторінок у соціальних мережах.
Посли європейських країн в Україні висловили занепокоєння через ситуацію довкола ймовірного закриття Kyiv Post. В Офісі президента сказали, що вони “неприємно здивовані” спробами пов’язати закриття видання із президентом Володимиром Зеленським. Власник видання Kyiv Post Аднан Ківан заявляє, що ні на нього особисто, ні на редакцію видання не тиснули з Офісу президента стосовно зміни редакційної політики.

Після цього новий генредактор Kyiv Post Люк Шеньєякий, який раніше вже обіймав цю посаду в 2016-2018 роках, планує обговорити з раніше звільненою редакцією видання можливість продовження співпраці.

Я також висловлюю щиру подяку та глибоку пошану журналістам та іншим співробітникам Kyiv Post. Розумію: несподіваний характер оголошення у понеділок був тривожним, я намагаюся переконатися, що жоден співробітник не залишиться без розумної матеріальної підтримки, незалежно від того, чи хоче він бути частиною розширеною Kyiv Post.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У найближчі тижні сподіваюся зустрітися з усією командою особисто та обговорити можливість продовження нашої співпраці“, – завив канадієць, який має намір коментувати політику в Україні зі шпальт видання.

За словами Шеньє, рішення про зупинення випуску газети від 8 листопада було ухвалено після “повного розриву відносин із співробітниками видання через протидію планам масштабного розширення Kyiv Post”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності