Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ВЕРХ ЦИНІЗМУ: ООН виправдовує росію за удар по порту в Одесі після підписання угоди ( і як про це пишуть українські ЗМІ)

В ООН, після учорошнього ранкового обстрілу одеського порту заявили після цойно підписаної в Туреччині угоди про вільний вивіз з України зернових, що РФ могла технічно не порушити домовленості, вдаривши по Одесі, – пише The New York Times.

Один із найвищих посадових осіб ООН на умовах анонімності заявив The New York Times, що РФ могла скористатися лазівкою в документі.

Росія нібито не зобов’язувалася утримуватися від ударів по тих частинах українських портів, які безпосередньо не використовуються для експорту зерна.

Росіяни завдали ракетного удару саме туди, де зерно, – прокоментував обстріл Одеського морського порту речник сил ППО України Юрій Ігнат.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що день перед цим, 22 липня, у Стамбулі представники України підписали з Туреччиною і генсеком ООН Антоніу Гутеррешем угоду про відновлення експорту зерна, яке було заблоковане армією окупантів в чорноморських портах.

Президент Туреччини Ердоган, який перед цим повернувся із тристоронньої зустрічі з пУтіним в Ірані, висловив сподівання, що підписаний документ був корисним для України, Росії і решти світу.

Церемонія відбулася в палаці Долмабахче. Підписантом від України був міністр інфраструктури Олександр Кубраков та голова парламентської більшості Давид Арахамія, від Туреччини – міністр оборони Хулусі Акар, від ООН як посередник – генеральний секретар Антоніу Гутерреш.

У Стамбулі на церемонії підписання договору про вивезення зерна з України журналісти помітили російського мільярдера Романа Абрамовича, передають турецьке видання Haberler та агентство Reuters.

За даними ЗМІ, Абрамович буцімто стежив за розвитком подій під час підписання угод тільки із зали. Ну, а з Арахамією (на фото) вони зустрілися зовсім випадково…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А ось як цю новину подають “провідні” українські ЗМІ:

В ООН засудили удари по Одесі і нагадали про зернову угоду

Генеральний секретар ООН Антоніо Гуттереш беззастережно засуджує удари, завдані сьогодні по українському порту Одеса.

Про це йдеться у заяві заступника речника генсека, пише “Європейська правда”.

“Вчора всі сторони взяли на себе чіткі зобов’язання на світовій арені щодо забезпечення безпечного руху українського зерна та супутніх товарів на світові ринки”, – йдеться у заяві.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Ці продукти вкрай необхідні для подолання глобальної продовольчої кризи та полегшення страждань мільйонів людей, що потребують по всьому світу. Повне виконання Російською Федерацією, Україною та Туреччиною є обов’язковим”, – додав він.

Раніше в МЗС України заявили, що обстріл Одеси – це плювок президента РФ Владіміра Путіна в обличчя генсеку ООН та турецькому лідеру Реджепу Таїпу Ердогану.

У суботу в Одесі повідомляють про вибухи і видно дим після ворожого обстрілу. Нардеп Олексій Гончаренко повідомляє про пожежу в порту Одеси.

Нагадаємо, представники України і Росії у палаці Долмабахче в Стамбулі в п’ятницю підписали угоду про створення механізму для експорту українського зерна із чорноморських портів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Україна та Росія не підписували один документ – йдеться про дві домовленості, які підписали Туреччина й ООН із Києвом та Москвою окремо. Від України на підписанні угоди був присутній міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від Росії – міністр оборони Сєргєй Шойгу.

За словами високопосадовця ООН, угода попередньо діятиме 120 днів з можливістю продовження і не передбачатиме подальшого розмінування портів або прилеглих вод з боку України.

СЛІДУЮЧИ З ВИЩЕ ВИКЛАДЕНОГО ТЕКСТУ СТАТТІ, ЗАЛИШАЄТЬСЯ НЕЗРОЗУМІЛИМ, НА ОСНОВІ ЧОГО ВИДАННЯ ПРИЙШЛО ВИСНОВКУ, ЩО ООН КОГОСЬ ЧИ ЩОСЬ ЗАСУДЖУЄ???

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності