Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

У цій війні Туреччина переслідує власні цілі:

Імперські амбіції Туреччини чи її лідера Ердогана сьогодні майже не приховуються, проте пересічні громадяни світу й далі їх не помічають, а їхні політичні лідери поки мовчать, не потураючи цим амбіціям, але й не пресікаючи їх. І ось чергові докази того, що у цій російсько-українській війні, де задіяний чи не увесь світ, Туреччина є самостійним гравцем із власною метою:

Туреччина не приєднуватиметься до санкцій проти Росії

«Ми не можемо цього зробити, тому що це вдарить по нашій економіці насамперед. З іншого боку, ми маємо посередницьку роль, адже все йде через Туреччину», – заявив офіційний представник Ердогана Ібрагім Калин в інтерв’ю телеканалу Haberturk.

Ердоган хоче усунути опозицію до себе навіть в екзилі, тому зустрінеться з лідерами Швеції та Фінляндії, а також генсеком НАТО не для того, щоб зміцнити Альянс за рахунок двох багатих нових членів:

“На прохання генерального секретаря НАТО в Мадриді відбудеться чотиристороння зустріч на рівні лідерів глав держав за участю нашого президента. На ній можуть бути досягнуті певні домовленості”, – повідомив прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калін.

Нагадаємо, Туреччина вимагає в цих двох кандидатів у НАТО передати їй для розправи лідерів курдської та сирійської опозиції, яких вона називає “сепаратистами”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Росіяни скаржаться на те, що в турецьких готелях із сітки мовлення зникли російськомовні телеканали, насамперед новинні, але заслуга в цьому тут далеко не турецька (та й цілому світу байдуже, що дливиться на курорті зазомбована вата):

Пояснюється це тим, що більшість каналів у Туреччині транслюється через німецьких провайдерів, і російські канали відключені із пакету мовлення через санкції.

У Туреччині, якій вже навіть голова МЗСУ Кулека закидав, що вона допомагає росії із реалізацією краденого в Україні зерна, сьогодні заявили про досягнення консенсусу щодо створення “операційного центру”, який займатиметься ОФІЦІЙНИМ вивозом зерна з України.

“Є обережний оптимізм, що відчутні кроки в цьому питанні може бути зроблено незабаром”, – заявив глава управління з питань ЗМІ та комунікацій офісу президента Туреччини Фахреттін Алтун в інтерв’ю Il Messagero.

Ну, і нарешті окрім азербайджанських рудовищ, та нових у Чорному морі,  Туреччина починає посилено качати нафту вже й на південний своїх рудовищах.

Про це повідомив сам турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган, який заявив про заплановане збільшення видобутку нафти на новому родовищі в Адані на півдні Туреччини,  – передає турецьке видання TRT Haber.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності