Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Відновити пошкоджений вибухами ПП-1 допомогла… німецька страхівка

Найбільші німецькі страховики Allianz та Munich Re відновили покриття пошкодженого вибухами газопроводу «Північний потік-1».

Як зазначає агентство Reuters, страховка суперечить публічній позиції Німеччини щодо розриву зв’язків із москвою, але одне з п’яти джерел повідомило, що уряд Німеччини не заперечував проти страховки. Більшість західних інвесторів списали свої частки у трубопроводі.

Munich Re, Allianz та відомство федерального канцлера Німеччини відмовилися від коментарів, тоді як міністерство економіки заявило, що страхування не було частиною підтримки, яку уряд у минулому надавав трубопроводу.

московії належить 51% акцій «Північного потоку-1» через дочірню організацію державного монополіста «Газпром».

Деякі німецькі акціонери Nord Stream виступають як мінімум за збереження пошкодженого газопроводу на випадок покращення відносин із москвою, розповіли два джерела.

За словами одного з джерел, страховий поліс покриває збитки, завдані трубопроводу, та питання зупинення виробництва. Наявність страховки також полегшила б будь-які ремонтні роботи, необхідні для відновлення постачання газу дном Балтійського моря до Європи.

У той час як імпорт московитської сирої нафти та нафтопродуктів заборонено санкціями Європейського союзу, імпорт московитського газу дозволено. Проте Захід знайшов альтернативу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Представник міністерства економіки заявив, що у 2010 році федеральний уряд підтримав будівництво «Північного потоку-1» за допомогою експортних кредитних гарантій та окремої фінансової кредитної гарантії, додавши, що подальшої федеральної підтримки не було.

Минулого місяця джерела повідомили агентству Reuters, що підводні газопроводи Nord Stream будуть законсервовані, і немає жодних негайних планів щодо їх ремонту чи відновлення роботи.
***
Данія не допустила представників московія до розслідування підводних вибухів на газопроводах Nord Stream.

Проте, Данія запросила підконтрольного московії оператора газопроводу «Північний потік-2» допомогти підняти неідентифікований об’єкт, знайдений поблизу єдиного неушкодженого газопроводу на дні Балтійського моря.

Україна не має жодного відношення до диверсій на московитських газопроводах, але звинуватити її вигідно тим, хто хоче зірвати допомогу ЗСУ чи добитися зняття санкцій, заявив президент України Володимир Зеленський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А московія не змогла набрати достатню кількість голосів у Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй (РБ ООН) за внесену нею резолюцію щодо розслідування вибухів на «Північних потоках».

Нещодавно данське енергетичне агентство заявило, що об’єкт, який прилягав до газопроводу «Північний потік-2» являє собою порожній морський димовий буй.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності