Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Відправити міністра Степанова у відставку завадив привид Супрун…

Комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування обговорив питання про відставку глави МОЗ Максима Степанова. Нардепам рекомендували визначиться з цим рішенням шляхом голосування з залі парламенту.

Засідання комітету Ради проходило в режимі відеоконференції.

Голосування за відставку Степанова в комітеті не допомогло визначити долю чинного міністра охорони здоров’я. За те, щоб Степанов пішов з посади, проголосували 7 нардепів, стільки ж виступили і проти.

Профільний комітет в результаті вирішив, щоб питання про відставку Степанова нардепи вирішували шляхом голосування в залі парламенту. Цю ідею підтримали 13 членів комітету.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Рішення не прийнято. Виношу іншу пропозиція рекомендувати Раді визначитися шляхом голосуванням по підтримку або не підтримку подання прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про звільнення Степанова“, — підсумував глава комітету Михайло Радуцький.

Що відомо про відставку Степанова 14 травня в Верховну Раду надійшло подання прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про відставку міністра охорони здоров’я Степанова. Сам міністр Степанов каже, що ніяких заяв він не писав і не збирається звільнятися.

Причинами відставки Степанова називають провальну кампанію з вакцинації від COVID-19 в Україні.

Найвірогіднішим наступником Степанова в разі, якщо Рада підтримає його відставку, називають головного санітарного лікаря з команди гамериканської реформаторки місіс Уляни Супрун – Віктора Ляшка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ось як коментує це правозахисник, колишній дисидент та політв’язень, президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман:

…Вранці ми, члени Медичної ради при міністерстві охорони здоров ‘ я, домовилися про негайне засідання.
Містер Шмигаль вперто вимагає зняття міністра Степанова. Зрозуміло: саме він, прем’єр має відповісти за провал боротьби з епідемією коронавірусу. Він, а не міністр Степанов. Він був прем’єр-міністром, який мав летіти в Індію для відвантаження вакцини. Він чи президент, ось як цивілізований світ живе і працює. Яскравий приклад прем’єр-міністра Ізраїлю Натаньяху, який забезпечив свою країну вакциною.
Звичайне становище української безвідповідальності. Мадам Супрун ніколи не хотіла звітувати перед нами за свої фінансові гріхи (дивіться на сайті нашого головного контролера – Рахункової палати). Отже, пан Шмигаль знайшов зручний для себе антидот: Максим Степанов винен у своїй бездіяльності та поганому менеджменті.
Звичайно, це не про Степанова. …ми зібралися не тільки, щоб захистити його від прем’єра. Ми, професійні лікарі (та інші громадяни, які не мають ні необхідної освіти, ні банальної совісті, зустрічаємось у керівництві медичної системи) твердо запевняємо: Максим Степанов не тільки показав талант ефективного менеджера, а й зумів породити довіру серед сотень тисяч лікарів та медсестер. Такого в Україні ще не було…
Ситуація гірка. І, на жаль, однозначно. Максима Степанова дозволив зняти з посади сам президент Зеленський. Він готовий лобіювати вступ на цю посаду “молодого реформатора” від команди Супрун, руйнівника системи охорони здоров’я Ляшка. Що ж, це не єдина серйозна кадрова помилка президента. Саме він привів Михайла Радуцького на посаду голови законодавчого медичного комітету. Людина з дуже специфічною біографією, де його недавня історія з захисними масками – не найвагоміший його гріх…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності