Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Всеношної на Великдень для вірян не буде, – погрози Кремля виглядають надто реальними

Церкви не працюватимуть у комендантську годину на Великдень, — повідомили поліція, Православна церква України та Українська греко-католицька церква (в разі необхідності священики можуть самі служити Всеношну у храмах, не наражаючи на небезпеку вірян).

Про це перший заступник глави МВС Євген Єнін повідомив у ефірі телемарафону.

Нагадаємо, раніше наша газета “За лаштунками” вже повідомляла, що Російські пропагандисти заговорили про серію терактів в Україні у великодню ніч з 23 на 24 квітня, які готують нібито неонацисти. Про це пишуть ЗМІ, з посиланням на керівника Національного центру управління обороною РФ генерал-полковника Михайла Мізінцева. Тож Центр протидії дезінформації при РНБО попереджає, що російські війська можуть вдатися до провокацій на великодні свята, заздалегідь звинувативши в них українську армію.

Міністерство культури України закликало українців бути обережними, не піддаватись ризикам й відсвяткувати цю дату онлайн, а не йти до храму.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На Великдень в Україні росіяни можуть влаштувати низку провокацій у храмах. Тому правоохоронці посилять охорону в районі ключових храмів.

За словами Єніна, це необхідно, адже є інформація про можливі провокації російськими спецслужбами та диверсійно-розвідувальними групами.

“Саме тому буде діяти комендантська година і будуть запроваджені посилені заходи безпеки, аби уникнути непотрібних провокацій”, – додав Єнін.

За даними ВМС, на Великдень росіяни можуть спробувати зірвати богослужіння в окремих храмах. Саме тому вибухотехніки перевірять усі храми на предмет можливих замінувань.

“Крім того, ми будемо впроваджувати посилений режим служби поліції в районі ключових храмів. Особливо – в період масового приходу прихожан”, – наголосив Єнін.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки закликає вірян бути обережними та не піддаватись ризикам, відтак – відсвяткувати Великдень онлайн, а не йти до храму.

“Ми закликаємо вас пам’ятати – у нашого ворога немає нічого святого. Росіяни можуть скористатися нашими звичаями та влаштувати терор в одне з найважливіших християнських свят”, – йдеться у повідомленні.

Задля безпеки вірян Міністерство культури та інформаційної політики запрошує людей приєднатися з молитвою до Великодніх служб через трансляції на телебаченні та онлайн. Зокрема, 23 квітня о 23:30 в ефірі національного марафону єдині новини #UAразом та суспільного телеканалу UA: Культура відбудеться трансляція богослужіння ПЦУ з Михайлівського Золотоверхого собору у Києві та 24 квітня о 7:30 – богослужіння з Української Греко-Католицької Церкви з Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві.

Раніше в РНБО попередили, що російські вбивці на Великдень можуть обстріляти храми у п’яти областях України.

Нагадаємо, що минулої неділі, 17 квітня, коли католики і більшість православних церков світу відзначали Великдень за Григоріанським календарем, у Парижі згоріла дерев’яна церква Святого Серафима Саровського, що належить до Московського патріархату.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомили на парафіяльному сайті храму, пожежа в церкві почалася приблизно о 16 годині у неділю, коли християни східного обряду відзначали Вербну неділю, а західного – Великдень.

У момент пожежі богослужіння в храмі не проводилося, проте вогонь завдав суттєвої шкоди, всередині дерев’яної церкви він знищив майже все. У результаті пожежі ніхто не постраждав.

У понеділок прокуратура Парижа розпочала розслідування за фактом ненавмисного знищення чужого майна шляхом пожежі, повідомляє France blue. Пріоритетною версією поліція називає випадкове загоряння від свічок, але кремлівських пропагандистів це влаштовує – їм необхідний привід для виправдання своєї майбутньої помсти українцям…

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності