Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Виставити блокпости та не пустити хасидів до Умані обіцяє мер: перед карантином усі рівні ?

Мер Умані погрожує виставити блокпости та не пустити хасидів до міста на тлі ситуації з COVID-19.

Мер Умані Олександр Цебрій заявив, що готовий на радикальні заходи, щоб не допустити в місто паломників-хасидів через ситуацію з коронавірусом. За його словами, місто може виставити блокпости на в’їздах.

Про це він заявив у відеозверненні у Facebook.

За його словами, йому надійшло запрошення на засідання державної комісії ТЕБ та НС, яка 11 серпня дозволила присутність в Умані від 5 до 10 тисяч паломників-хасидів. На сьогоднішньому засіданні комісія підтвердила рішення і заявила, що воно не підлягає коригуванню.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Тому я готовий на радикальні заходи, але в рамках чинного законодавства. Ви пам’ятаєте, як це було, коли перекривалися блокпостами в’їзди на територію міста Умань. Це рішення може прийняти ТЕБ та НС міста Умані. Я хочу почути ваше ставлення до цього“, – звернувся Цебрій до жителів міста.

Він також додав, що сьогодні в Києві спробує домогтися зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, щоб розповісти про ситуацію, що склалася.

Нагадаємо, раніше мер Черкас Анатолій Бондаренко закликав не допустити приїзду хасидів до Умані для святкування Рош ха-Шана; за його словами, це може нести загрозу для всієї України.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Скільки релігійних свят і яких релігій одержали державний статус в Україні від президента Зеленського

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До цього повідомлялося, що хасидам можуть заборонити в’їзд до України у разі порушення карантину.

Приїзд паломників очікується у вересні. Зазначимо, більшість з них прибуває з Ізраїлю, який на сьогодні знаходиться в так званому “червоному списку”. Приїжджі з Ізраїлю мають проходити двотижневу ізоляцію або здати ПЛР-тест.

Дозвіл на час пандемії паломництва хасидів викликав обурення мільйонів українців, яким через карантин цього року заборонили на Великдень святити паски та відвідувати церкви, при тому, що рівень пандемії в Ізраїлі називають значно вищим ніж в Україні…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності