Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Якщо б Пн.Корея предала 1 млн. снарядів не рф, а ХАМАСу, якою тоді була б реакція США?

Північна Корея відправила до росії понад мільйон артилерійських снарядів. Про це повідомили на закритому брифінгу  розвідувальні служби Південної Кореї.

Про це пише Bloomberg.

Як повідомив журналістам присутній на брифінгу Ю Сан Бом, член парламентського комітету з розвідки, Національна розвідувальна служба вважає, що Північна Корея вже передала рф понад 1 млн артилерійських снарядів, які росія має намір використати в Україні.

З серпня було здійснено близько 10 постачань зброї з Північної Кореї до росії.

Переданої кількості снарядів армії росії вистачить приблизно на два місяці обстрілів, вважають військові.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними розвідки, Північна Корея також направила до росії радників з використання боєприпасів.

Водночас президент Литви Гітанас Науседа пояснив, що затримки з наданням Україні обіцяних Євросоюзом артснарядів пов’язані з обмеженими можливостями військово-промислового комплексу.

Про це розповів Науседа телеканалу LRT.

«Ми повинні визнати, що ми ще не досягли тих обсягів, які необхідні для продовження надання цієї військової підтримки Україні», – заявив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Говорячи про фінансовий пакет у 50 млрд євро з боку ЄС на підтримку Києва, президент Литви запевнив, що політична воля для його ухвалення є. Він висловив сподівання, що консенсус щодо цього питання буде знайдений протягом декількох місяців.

«Питання в тому, чи вистачить цих грошей, адже мова йде про більш тривалий період часу, а це означає, що (сума) також повинна бути розділена на роки. Тоді ми отримаємо середньорічну суму, яка буде меншою, ніж 18 млрд (євро), виділених цього року», – сказала Науседа.

Водночас президент Литви наголосив, що країни домовилися повернутися до цього питання, якщо Києву дійсно знадобиться більше коштів.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності