Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Єгипет і Індонезія слідом за Іраном та Аргентиною можуть приєднатися до БРІКС

Вже незабаром до БРІКСу* можуть увійти не тільки Аргентина та Іран, а й Індонезія з Єгиптом.

Про це пише Frankfurter Allgemeine Zeitung у статті “Путін шукає нові альянси”.

Якщо із “нацистською” Аргентиною нащадків Перона, як і з консервативно мусульманським Іраном що понад усе прагне ядерної зброї,  усе зрозуміло, то про Єгипет нагадаємо, що він має теплі зв’язки із росією ще з радянських часів. Та й туристи-москалі окрім п’яних дебошів приносять у бюджет країни біля 25% надходжень від туризму.

А ось із Індонезією є цікавіше. Країна розглядає можливість входження до БРІКСу, а її президент у цей же час грозиться не допустити пУтіна до саміту G20, куди цього терориста вже запросили Урсула фон дер Ляйєн, а зараз це ще зроблять Шольц і Макрон…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Отож, нагадаємо, що Аргентина та Іран подали заявки на вступ до БРІКСу, повідомляє агентство Tasnim.

Президент Аргентини Альберто Фернандес заявив про бажання приєднатися до об’єднання Бразилії, Росії, Індії, Китаю та ПАР ще кілька днів тому під час виступу на саміті цієї організації.

А тепер про аналогічне рішення Ірану повідомив представник МЗС країни Саїд Хатібзаде.

*BRICS (БРІКС), до 2010 року BRIC (БРІК) (від англ. Brazil, Russia, India, China, South Africa — «Бразилія, Росія, Індія, Китай, Південна Африка») — група найбільших за площею та населенням країн, що розвиваються, термін, який часто використовується в економіці. Загалом, БРІКС – це інструмент боротьби Китаю проти США, тому Китай робить усе можливе, щоби перетворити БРІКС на потужний аналог західним альянсам та клубам – таким, як, до прикладу, G7 чи навіть уже G20.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності