Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

ЄС оголошено “простором свободи для ЛГБТIK”, – це сюди прагне Україна?

Європарламент оголосив Євросоюз “простором свободи для ЛГБТIK”.

За проголошення ЄС простором свободи для ЛГБТІК проголосувала більшість депутатів. Резолюція Європарламенту не знайшла підтримки з боку правих консерваторів і правих націоналістів.

Європейський парламент оголосив Євросоюз простором свободи для представників ЛГБТІК-спільноти (лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерів, інтер- та квірсексуальних людей).

За відповідну пропозицію проголосувала більшість депутатів у четвер, 11 березня.

Резолюція Європарламенту не знайшла підтримки з боку правих консерваторів і правих націоналістів. Вони звинуватили інші фракції в лівій ідеології і пропаганді.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Бути собою – це не ідеологія. Це ваша ідентичність. Ніхто і ніколи не зможе цього забрати“, – написала у своєму Twitter голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen).

Ухвалену декларацію, як вказує агентство dpa, можна розглядати як реакцію на резолюцію проти “ідеології ЛГБТ”, яку останніми роками підтримали майже у 100 польських муніципалітетах.

Комісарка ЄС з питань рівності Елена Даллі, своєю чергою, привітала рішення Європарламенту. “Європейський Союз повинен бути простором свободи для всіх нас без винятку“, – вказала єврокомісарка.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Міжнародній асоціації лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерів та інтерсексуалів (Ilga) також підтримали заяву Європарламенту, але закликали до більш конкретних кроків.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності