Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

За нами: США, Вашингтон і Пентагон, а за ними нехай залишаються голі “Росія, Москва і Арбат”

Міноборони США оголосило про пакет обсягом у $125 млн для “Ініціативи безпекової допомоги Україні” (Ukraine Security Assistance Initiative), що включає підготовку, устаткування та дорадчу підтримку, з метою допомогти Україні зберегти її територіальну цілісність, захистити кордони та покращити взаємодію із НАТО.

Про це йдеться у прес-релізі Міноборони США. Як відзначається, решта 150 мільйонів доларів передбачених на 2021 фіскальний рік в ініціативі, будуть надані, коли Міноборони США, разом із Держдепом, підтвердять, що Україна досягла достатнього прогресу щодо “ключових реформ у царині оборони цього року”, як цього вимагає бюджетне законодавство США.

Заява відзначає, що до пакету “Ініціативи безпекової допомоги Україні” входять 2 додаткових озброєних патрульні човни Mark VI. На сьогодні, відзначається у повідомленні, США виділили 8 патрульних човнів Mark VI.

Пентагон у понеділок оголосив про новий пакет допомоги Україні на суму 125 мільйонів доларів. Відео

Пакет також включає засоби для покращення летальності, оперативного управління, ситуативної поінформованості сил України через надання додаткових протиартилерійських радарів та тактичного устаткування, продовження підтримки здатності супутникового спостереження та аналізу; устаткування на підтримку лікування військових та процедур евакуації з поля бою“, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міноборони США також заявило, що заохочує Україну продовжувати впроваджувати реформи, які “посилюють контроль цивільних за військом, посилюють прозорість та підзвітність оборонної індустрії та постачань, та модернізують її оборонний сектор на ключових ділянках у відповідності до принципів та стандартів НАТО“.

Як відзначається, з 2014-го року США виділили понад 2 мільярди на безпекову допомогу Україні.

На 2021-й рік обсяг “Ініціативи безпекової допомоги Україні” було збільшено до 275 мільйонів доларів, у попередній рік вона становила 250 мільйонів доларів.

А поки досі вважається найдорожчою та військова допомога, що США надають крихітному Ізраїлю.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності