Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Закон про Вищий антикорупційний суд набув чинності

Сьогодні, 14 червня, закон України «Про Вищий антикорупційний суд» став чинним.

Так, 13 червня документ опублікували у газеті «Голос України», а закон набуває чинності з дня, наступного за днем його оприлюднення. Втім, частина останнього розділу «Прикінцеві та перехідні положення» стане дійсною уже з початком функціонування суду.

Відзначається, що суд буде займатися кримінальними провадженнями у злочинах, підслідних Національному антикорупційному бюро (НАБУ), якщо розмір предмета злочину або збитку внаслідок злодіяння буде у 500 разів і більше вище прожиткового мінімуму громадян – 881 тис. грн.

7 червня Верховна Рада України підтримала закон про Антикорупційний суд. Голова правління «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін повідомив, що в документі сталася підміна. Пізніше у Венеціанській комісії заявили, що не причетні до фальсифікації з поправкою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності