Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Замах на екс-прем’єра антиросійської Японії, відставка Джонсона та ін. – “совпадєніє”? (відео)

Другий вотум недовіри і оголошення вчора британським прем’єром Джонсоном відставки через божевільні несуттєві звинувачення, які можуть бути в адресу будь-якого політика. А вже сьогодні, 8 липня, Reuters повідомляє, що невідомий вистрілив з дробовика у Сіндзо Абе, колишнього прем’єр-міністра Японії, яка чи не єдина на Далекому Сході підтримує усі санкції проти рОсії. “Совпадєніє”?

Замах стався під час виступу Сіндзо Абе в західному місті Нара. У момент замаху Абе виголошував передвиборну промову біля залізничного вокзалу.

За словами свідків, під час виступу Абе пролунали два послідовні вистріли, після чого Абе упав, стікаючи кров’ю. Він був непритомний, і як повідомляється, «було схоже на те, що в нього зупинилося серце». Абе отримав серйозні поранення в районі грудей.

Пізніше в пожежній частині, яка надавала політику допомогу, повідомили про тимчасову зупинку серця і легенів у екс-прем’єра. Наразі його стан оцінюють як критичний.

Нападник затриманий. Його особа встановлена – це 40-річний Тецуя Ямагамі, житель міста Нара, де виступав екс-прем’єр. Мотиви нападника поки не уточняються.

Екс-прем’єр помер згодом у лікарні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цікаво, що расєйські політики звинуватили у вбивстві Сіндзо Абе британські спецслужби, бо японець буцімто був другом рАсєї і путіна. Наступними жертвами британців вони прогнозують угорського прем’єра Орбана і чеського президента Замана і екс-президента США Трампа… Маразм прогресує.

Нагадаємо, що сьогоднішнє падіння курсу євро має відношення до того, що вчора британський прем’єр Борис Джонсон вимушено під тиском британських лібералів, а тих під тиском європейських (і ФСБ) подав у відставку. Саме Джонсон провів брекзіт Великобританії по виходу її зі складу ЄС, що потужно вдарило по економіці цього солом’яного Союзу. А минулого року й Польща почала лякати ЄС можливістю свого виходу, яку підкріпив Джонсон своєю пропозицією створення нового Союзу в складі Великобританії, Польщі, Прибальтійських країн і України. І цей можливий новий Союз навіть благословили США. А головне, Джонсон і президент Польщі Дуда були чи не єдиними вагомими європейськими політиками, які наполягали на украданні миру між Росією та Україною виключно на умовах України. Звісно, що усе це разом із санкціями щодо РФ сильно вдаряло по економіці ЄС, тож наступними наслідками після відставки Джонсона стали блокування Єврокомісією запропонованого ж нею 1,5 млрд. євро Україні допомоги, а Німеччиною – чергового блокування постачання зброї…
Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності