Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Запросити пУТІНА НА саміт G20, – ось вам і фон Урсула, ось і дер Ляєн…

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн виступає проти бойкоту осіннього саміту Групи двадцяти у разі участі в ньому Володимира Путіна, — про це вона заявила в інтерв’ю німецькому телеканалу ZDF.

“Якщо президент росії владімір путін візьме участь у саміті G20 цієї осені, це не буде бізнес як завжди”, – сказала Урсула фон дер Ляйєн.

“Важливо сказати йому в обличчя, що ми думаємо про нього і що ми думаємо про його дії”, – зазначила глава Єврокомісії, додавши, що G20 є занадто важливим органом, також для країн, що розвиваються, щоб дозволити путіну його “зіпсувати”.

Водночас вона зазначила, що питання участі Путіна мають обговорити інші учасники саміту між собою.

Наступний саміт 20 найбільших промислово розвинених країн і країн, що розвиваються, відбудеться на індонезійському острові Балі в середині листопада. До цієї групи належить і Росія, тому участь Путіна можлива.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше повідомлялося, що деякі країни можуть відмовитися від участі в саміті, якщо на нього приїде Путін. Разом з тим на цей саміт запросили і президента України Володимира Зеленського.

Також, що важливо, у той час, коли Литва заборонила транзит своєю територією, Європейська комісія на чолі з Урсулою фон дер Ляєн готує документ, що дозволить перевозити підсанкційні російські вантажі до Калінінграда, тобто “з Росії до Росії”, але через територію Європейського Союзу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності