Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Зеленському слід було також надіслати памперс для президента Хорватії

Президент Хорватії Зоран Міланович назвав візит прем’єр-міністра країни Андрея Пленковича до України на тлі стягування російських військ до українських кордонів «чистим шарлатанством». Президент Володимир Зеленський у відповідь «віддзеркалив» ситуацію.

Про це пишуть Vecernji List та Euractiv.

8 грудня прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович перебував із візитом в Україні, де разом із Зеленським підписав декларацію про європейську перспективу нашої країни.

Президент Хорватії Зоран Міланович назвав візит прем’єр-міністра Андрея Пленковича до України на тлі ймовірного загострення агресії Росії «чистим шарлатанством». Він заявив, що Пленкович «утече до Брюсселя, коли ситуація погіршиться».

Президент Володимир Зеленський відреагував у Twitter.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Якби понад сто тисяч військових стояли на кордоні з Хорватією, президент Міланович назвав би візит прем’єр-міністра України до Загреба не “шарлатанством”, а виявом солідарності та дружби», ㅡ написав він.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Значне підвищення військової активності Росії біля кордону з Україною та в окупованому Криму відбувалося ще з квітня 2021 року. У травні, а потім у вересні Київ заявив, що російська армія залишається біля українського кордону.

Начальник ГУР МО Кирило Буданов 21 листопада заявив, що Росія готується до можливої атаки на схід і південь України в січні-лютому 2022 року. Наразі, за даними розвідки, біля кордонів України перебувають 92 тисячі російських військових.

Міністр оборони України Олексій Резніков нещодавно заявив, що не вірить у «велику переможну війну Росії над Україною», і додав, що ЗСУ наразі на високому рівні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас речник президента Росії Дмитро Пєсков назвав інформацію про загрозу нападу на Україну штучно створеною істерикою. Він припустив, що це Київ хоче почати військові дії, щоби звільнити окуповані території

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності