Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Жінкам виконання певних функцій у богослужіннях дозволив Папа-соціаліст Франциск-І

Папа Римський Франциск підписав апостольське послання, яким узаконив право жінок на виконання в тому числі функцій читців і аколітів (паламарів).

Про це повідомляє Reuters.

Видання вказує, що папа Франциск офіційно закріпив права, якими вже протягом багатьох років наділені жінки в багатьох країнах. Після внесення до Кодексу канонічного права змін консервативні єпископи не зможуть позбавляти жінок у своїй єпархії можливості виконувати ці ролі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Папа заговорив, як комуніст: “Приватна власність не є абсолютним правом…”

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У листі папа Римський сказав, що хоче принести «стабільність, суспільне визнання» жінкам, які вже виконують такі ролі. За його словами, рішення було ухвалене після богословських роздумів і після того, як багато єпископів із різних країн світу запропонували внести ці зміни.

У 1972 році папа Римський Павло VI визначив положення аколітів: у багатьох католицьких громадах під час богослужіння жінки стали запалювати і носити свічки, готувати хліб і вино, а також читати Біблію. Тепер це отримало офіційне закріплення в Кодексі канонічного права. При цьому папа Франциск вказав, що виконання мирських служінь не має стосунку до можливості висвячування жінок у сан…

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Жінки у Ватикані обіймають кілька важливих посад. Наприклад, у січні 2020 року вперше в історії на посаду в Державний секретаріат Ватикану була призначена 66-річна Франческа Ді. Вона стала заступницею держсекретаря Святого престолу. Папа Римський Франциск виступає за поступове розширення ролі жінок у Ватикані.

Раніше папа Римський у документальному фільмі закликав до ухвалення законів про громадянські союзи для одностатевих пар. «Гомосексуали мають право на сім’ю. Вони чада Божі і мають право на сім’ю», – наголосив він. Франциск став першим понтифіком, який підтримав цю ідею, відмінну від класичної доктрини католицької церкви, що веде до дуалізму спірного питання на їх право щодо усиновлення дітей. Хоча за християнською католицькою доктриною діти мали б зростати у повноцінній біологічній сім’ї згідно природного планування…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У зв’язку із подібними рішеннями Франциска-І багато хто у Ватикані і за його межами кажуть, що цей другий найвідоміший єврей на папському престолі після Александра-VI Борджії та соціаліст незабаром дозволить жінкам висвячуватися у священики та ставати єпископами, як це є у деяких протестантських церквах…

Також існує пророцтво одно із бенедектинських монахів ХVI століття, що 266 Папа Римський, яким є Франциск, буде останнім в історії Католицької Церкви. Також не слід забувати про загадку відставки його попередника – Папи Бенедикта ХVI Рацінгера, який раніше завідував переформатованою  до сучасності інквізицією.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності