Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

“Жодного статусу у Нагірного Карабаху бути не може…” – Алієв вчить Україну

Питання територіальної цілісності Азербайджану ніколи не було і не буде предметом обговорень: Баку не допустить створення на своїх землях другої вірменської держави.

Про це повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що ні про який статус Нагірного Карабаху й мови йти не може. І нагадав, що за роки керівництва Азербайджаном він особисто неодноразово заявляв, що офіційний Баку не допустить створення на своїх землях другої вірменської держави.

«Питання територіальної цілісності Азербайджану ніколи не було і не буде предметом обговорень. Я неодноразово говорив, що Азербайджан відновить свою територіальну цілісність – миром або війною», – сказав Алієв.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Алієв додав, що Азербайджан – єдина, багатонаціональна, багатоконфесійна і розвинена держава.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

«У нашій країні забезпечені права й умови для всіх громадян незалежно від етнічної та релігійної приналежності. Має місце мир і добросусідство. Це стосується і вірменів. У нас немає проблем з вірменським народом», – підкреслив Алієв.

Крім того, він заявив, що запросить на звільнені землі представників міжнародних організацій та експертів, які мають встановити суму збитків, яка була нанесена під час окупації та зараз, коли вірмени, що залишають регіон, намагаються все знищити.

«Усі збитки, заподіяні за 30 років окупації, будуть прораховані і буде поданий позов з вимогою компенсації. Противник відповість і за те, що останніми днями руйнує Кельбаджар, вирубує ліси, спалює домівки і школи», – заявив президент.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І додав, що хто б не допускав думки про те, що азербайджанці не повернуться на власні землі, вони помиляються.

Нагадаємо. 10 листопада прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян і президенти Азербайджану і Росії Ільхам Алієв і Володимир Путін заявили про повне припинення вогню і бойових дій в Нагірному Карабасі. Згідно з укладеними домовленостями, Вірменія передає Азербайджану території, які утримувала до недавнього часу. Серед них Агдамський район, Кельбаджарський район, Лачинський район і частина Газахского району. Крім того, Єреван виводить свої війська з Нагірного Карабаху.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності