Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Знайдено римське поселення на берегах Дніпра на Херсонщині

Українські прикордонники під час облаштування фортифікаційних споруд на узбережжі Дніпра натрапили на давньоримське поселення:

Про знахідку військовослужбовці повідомили місцевих археологів. Термінове дослідження виявило, що на цьому місці розташовувалось давньоримське поселення.

Подальших інженерних робіт там не проводили, аби зберегти цінні для історії артефакти. Після перемоги там проведуть археологічні розкопки.

Нагадаємо, що в 66 році до Р.Х. Римська республіка (спершу Сулла, потім Лукулл, і в кінці Гней Помпей Великий) вщент розгромила війська Понтійського царства на чолі із знахабнілим параноїдальним тираном Митридатом VI Евпатором. Тож цілком логічно, що після цього в цих землях оселилися римські колоністи…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності