Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

МОН погрожує директорам школи ув’язненням у разі смерті учня від COVID-19

A beautiful young blonde office worker looks nervous and unhappy as an unrecognizable man in a suit leans over her, touching her shoulder in an unacceptable approach.

Міносвіти у разі смерті учня від COVID-19 погрожує директору школи 5-річним ув’язнення. Кримінальна відповідальність загрожує у тому випадку, якщо смерть дитини була спричинена порушенням карантину в школі.

У разі порушення навчальними закладами карантину керівникам загрожує штраф або позбавлення волі на термін від трьох до п’яти років. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Так, нещодавно МОН звернулося з листом до керівників шкіл та керівників департаментів (управлінь) освіти й науки. Зокрема, у ньому було наголошено на неухильному дотриманні законодавства під час організації освітнього процесу за умов пандемії коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначається, що у разі недотримання вимог законодавства України про охорону здоров’я керівники закладів освіти несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність (стаття 80 Закону України від 19.11.1992 № 2801-XII “Основи законодавства України про охорону здоров’я”).

Тобто, якщо навчальний заклад, попри заборону, продовжує працювати у регіоні “червоної” зони або не дотримується санітарно-гігієнічних правил, то керівника школи можуть оштрафувати або ув’язнити.

ТАКОЖ ДО ТЕМИ:

Крім цього, у разі смерті неповнолітнього, спричиненої недотриманням карантину, директора закладу можуть позбавити волі на термін від трьох до п’яти років. Також розмір штрафу для громадян за порушення карантину становить від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Для посадовців – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів.

Нагадаємо, нещодавно МОН випустило збірник нормативних документів щодо роботи закладів освіти на період карантину. Зокрема, було надано основні рекомендації щодо організації безпечного освітнього процесу задля недопущення поширення коронавірусу.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності