Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

На Прикарпатті Облрада має намір дати по рукам ІФ ОДА, – причина знову в КП ОДКЛ

В Івано-Франківській обласній раді обурені діями Департаменту охорони здоров’я ОДА щодо повторного конкурсу на посаду директора комунального підприємства “Обласної дитячої клінічної лікарні Івано-Франківської обласної ради”. Депутати звинувачують нинішнього голову ОДА, а раніше заступника  керівника Департаменту Віталія Федоріва (інженер-економіст за освітою), а також нинішнього в.о. директора Ірину Кобельську (економіст) у перевищенні службових повноважень та вимагають звіту.

Під час засідання комісії облради з питань охорони здоров’я лікар, депутат Олег Атаманюк заявив: «Ви порушили закон України «Про місцеве самоврядування» і абсолютно ігноруєте рекомендації профільної комісії».

Нагадаємо, що минулого засідання, яке відбулось 9 червня, медична комісія рекомендувала повторно винести на сесію обласної ради питання щодо призначення переможця профільного конкурсу Тараса Мельника на посаду гендиректора обласної дитячої клінічної лікарні, оскільки минулої сесії для цього не вистачило одного голосу.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Втім, Департамент охорони здоров’я не дослухався до рекомендацій, всупереч рішенню обласної ради призначив на посаду в.о. гендиректора завідувача лор-відділення лікарні Володимира Семенюка та має в планах провести повторний конкурс.

В облраді таких дій Департаменту не розуміють.

«Якщо ви бачили порушення в попередньому конкурсі, де переміг Тарас Мельник, то непотрібно було подавати його кандидатуру на розгляд обласної ради. Тоді було б зрозуміло, що оголошують новий конкурс, бо є питання до минулого. Але ви ж самі подали кандидатуру Мельника як переможця, а тепер кажете, що конкурс був необ’єктивний», – сказав перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.

ТАКОЖ ДО ТЕМИ:

Мова йде про те, що перед початком минулої сесії облради Володимир Семенюк подав скаргу, що попередній конкурс, до якого його з об’єктивних причин не допустили, був проведений із порушеннями. Тоді цього вистачило, щоб законний переможець Тарас Мельник для свого затвердження на голосуванні в облраді не добрав всього одного голосу. Після цього, кажуть, Володимир Семенюк забрав свою скаргу…

Тож тепер на комісії депутат Олег Атаманюк запропонував на наступній сесії обласної ради, яка має відбутись 31 липня, заслухати звіт в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Ірини Кобельської.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Через системні ігнорування позиції комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики, видачу наказів, які суперечать рішенням обласної ради, рекомендую заслухати звіт в.о. директора Департаменту охорони здоров’я в частині делегованих повноважень», – сказав Атаманюк.

Таку пропозицію одноголосно підтримали всі члени комісії, адже комунальний заклад ОДКЛ перебуває на балансі в облради, а не ОДА…

А тим часом у Косівському районі Івано-Франківської області 40 медиків Косівської ЦРЛ – працівників інфекційного, реанімаційного, терапевтичного, гінекологічного та кардіологічного відділень днями вийшли з протестом до адмінбудівлі через виплату надбавки за лікування хворих на коронавірусну інфекцію у неповному розмірі.

Лікарі тримають плакати: “Вимагаємо обіцяну оплату праці!”, “Працюємо, як інфекціоністи, отримуємо, як раби!” тощо. І така ситуація на Прикарпатті не тільки в Косівському районі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності