Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Американці просять Байдена перестати загравати з Китаєм, якому Трамп обіцяє економічну війну

Провідні авіакомпанії та авіаційні профспілки США звернулися зі спільним проханням до адміністрації президента Джо Байдена не ухвалювати рішення про збільшення тижневих лімітів рейсів між Китаєм та Сполученими Штатами.

Як пише Reuters, перевізники висловили незадоволення тим, що у Білому домі дозволили китайським компанія здійснювати на тиждень 50 польотів між двома країнами. Таку саму квоту надано й американській авіації, проте вона не використовується в повному обсязі. У планах Байдена нібито є збільшення цих лімітів до 100 рейсів на тиждень.

Причиною протесту є нечесна конкуренція на ринку. Перевізники скаржаться, що китайці отримують перевагу за рахунок використання повітряного простору росії. Натомість американські компанії після початку повномасштабного вторгнення рф до України не залітають на територію країни-агресора, що робить рейси тривалішими і змушує використовувати більше палива.

Віцепрем’єр з відновлення — міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков розповів, що Україна офіційно починає переговори з регуляторами США та ЄС щодо відновлення пасажирських авіаперевезень та відкриття аеропортів.

Також нагадаємо, що голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що Україна працює над відновленням роботи одного з аеропортів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності