Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Бомбосховища, які існують тільки на папері у мера Івано-Франківська

Нещодавно мер Івано-Церківська свободівець Руслан Марцінків розпорядився надрукувати методичку-посібник для містян, як діяти у випадку війни та наказав привести до ладу міські бомбосховища на випадок російської агресії на Прикарпаття.

“За лаштунками” раніше вже повідомляла, що Міоборони запустило до друку власну, погоджену на всіх рівнях, ілюстровану методичку, тож витрачати бюджетні кошти у видавництві посадовця і однопартійця, мабуть, таки є зайвим?

Так само “За лаштунками” писала й про те, що частина міських бомбосховищ є продана або в стані продажу (недобросовісними чиновниками), принаймні одне таке бомбосховище навпроти драмтеатру по вулиці Незалежності, в дворі будинку № 81, ще зовсім недавно пропонували придбати під розважальний нічний заклад, посилаючись на його буцімто звукоізоляцію. Але жалюгідний аварійний стан напівпідтопленого занедбаного аварійного приміщення можна вважати за дзеркальне відображення нікчемністі самого чиновника і влади, яку він представляв зі своєю, мабуть, не цілком легальною комерційною пропозицією?

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО: занедбане бомбосховище в дворі буд. №130 по вул. Коновальця та пустир із руїнами позаду,

де незабаром зведуть новий мікрорайон елітних новобудов

Та важко собі уявити, яке захоплення серед пересічних громадян викликав опублікований владою перелік адрес бомбосховищ, де містяни у разі російської агресії мали б ховатися від від ракетних та авіаударів:

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Попри наївну радість віруючих у свого мера його прихильників таки знайшлися окремі дописувачі мереж, яким поки не зрадив здоровий математичний глузд, щоб підрахувати, що цих 23 об’єктів аж ніяк не вистачить на понад двісті тисяч міського населення та ще двох десятків сіл, що із обласним центром утворили ОТГ.

Але найбільш приголомшливим є той факт, що декотрі перелічені у списку об’єкти таки дійсно є уже давно проданими і переобладнані під цілком інше нове призначення.

Так, скажімо, бомбосховище по вулиці Петлюри 17 із придеглою територією ще кілька років тому було викуплено місцевим бізнесом і перебудовано під складське приміщення, що видно навіть неозброєним оком через сітку паркана (фото внизу).

І скільки ще таких бомбосховищ у цьому списку?.. Меру про це невідомо? Чи портрачено і скільки бюджетних коштів на те, щоб привести ці бомбосховища, згідно розпорядження міського голови, до належного стану?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО: продане і перебудоване під склади та інші потреби бомбосховище з таблиці вгорі по вулиці Петлюри 17,

позаду магазину “Теплосвіт”

Гадаємо, що кожен мешканець міста згідно цього списку може сам провести свою власну ревізію наявних у Івано-Франківську бомбосховищ та їх наочний аудит. А за сприятливої погоди ми постараємося сфотографувати ще кілька подібних бомбосховищ, які мали б в разі небезпеки захистити містян, але чи вдасться їм це…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності