Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Боррель тримається за посаду і пропонує створити фонд військової допомоги Україні

Верховний представник Європейського Союзу Жозеп Боррель запропонував створити фонд військової допомоги Україні, який міг би забезпечити фінансові ресурси, військову техніку та навчання. Він сподівається, що розмір фонду становитиме 5 мільярдів євро.

Україна залишається для Європейського Союзу пріоритетом. Про це заявив після закінчення Ради ЄС із закордонних справ верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель, передає  DW.

«Війна в Україні – це екзистенційна загроза для Європи, і ми готові допомагати Україні. Мета полягає в тому, щоб Україна перемогла в цій війні. Це наше завдання», – сказав Боррель.

Боррель представив країнам ЄС документ із пропозицією створити фонд військової допомоги Україні. Він висловив сподівання, що Євросоюз виділить на ці цілі 5 млрд євро. Це має бути будь-яка допомога, необхідна Києву, чи то фінансові ресурси, чи то військова техніка, чи то навчання солдатів.

Він також повідомив, що відвідає Київ у перший або другий тиждень лютого. Жозеп Боррель заявив також, що держави Євросоюзу досягли політичної угоди про використання прибутку із заморожених у ЄС російських активів.

«Я впевнений, що робота буде завершена найближчим часом. Обговорення триватиме на рівні послів, але я бачу, що угода наближається», – сказав він.

Рішення має бути ухвалене до наступної Ради у закордонних справах 19 лютого. Йдеться про пропозицію Єврокомісії зафіксувати надприбуток із заморожених російських активів і зберігати його, доки ЄС не буде готовий переказати ці кошти Києву, для чого буде потрібно розробити окремий механізм.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вранці, 23 січня, в Україні оголошено масштабну повітряну тривогу. Усіх закликають прослідувати в укриття.

У столиці України, Києві, пролунали вибухи, ймовірно, спрацювала система протиповітряної оборони. Повітряна тривога була оголошена в усіх регіонах після попереджень про можливі запуски крилатих ракет з російських бомбардувальників.

З’явилися перші фото наслідків обстрілу Києва у Солом’янському районі. Тут уже відомо про пораненого, горять квартири у житловому будинку.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності