В інтерв’ю La Sexta він пояснив, чому такий сценарій взагалі не є варіантом.

“Я знаю, як закінчити війну негайно: я припиняю надавати військову допомогу Україні, і Україна має здатися за кілька днів. Все, війна закінчена. Але чим закінчилася війна? Україна перетвориться на таку маріонеткову країну, як білорусь, позбавлену своїх свобод. Ми хочемо закінчити війну?” – обурився цей дипломат, а як Європа переймається проблемами маріонеточної білорусі за останні роки Світ уже надивився… Тобто ЄС давно плювати на білорусь і її проблеми з лукашенком і путіним…

Боррель наголосив, що саме “тому ми маємо продовжувати допомагати Україні”. Він також висловив занепокоєння через те, що у війні гинуть українські та московитські військові і все свідчить про продовження кровопролитної війни.

“Мир якомога швидше, але який мир?” – підсумував своє пояснення з цього приводу колишній іспанський міністр.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Посли ЄС 3 травня погодили механізм закупівлі боєприпасів для України на 1 млрд євро.  Йдеться про 18 країн, які купуватимуть снаряди для України.

11 грудня 2022 року Європейський Союз ухвалив рішення про виділення Україні макрофінансової допомоги на 18 млрд євро. У квітні 2023-го Європейський Союз надав Україні наступні 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги.

Крім того, очікується, що до кінця травня країни ЄС ухвалять 11 пакет антиросійських санкцій.