Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Британці опублікували відео обстрілу росіянами їх есмінця у Чорному морі

Прикордонний інцидент обстрілу росіянами британського есмінця біля узбережжя окупованого Криму зняли з борта Defender.

Репортаж опублікований кореспондентом ВВС Джонатаном Білом, який перебував на борту есмінця під час вчорашнього інциденту в Чорному морі.

На початку сюжету, ймовірно, просто на камеру, члени екіпажу заряджають корабельну артилерійську гармату і ракетні установки. Потім в кадрі з’являється російський сторожовий корабель, який переслідує британський есмінець. У якийсь момент він підходить до судна максимально близько:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На кадрах добре видно, як поруч з есмінцем пролітають бомбардувальники Су-24. Один з моряків визнає в бесіді з кореспондентом, що літаки виглядали загрозливо. Чути в репортажі звернення до екіпажу російських прикордонників на англійській мові. Вони вимагають покинути зону і попереджають, що в іншому випадку відкриють вогонь.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Показово, що моряки відразу після цього одягають білі маски і рукавички, або як їх називають в британському флоті, Protective Face Shield FROG (вогнетривкі балаклави). Їх використовують в разі загрози пожежі на судні.

Нагадаємо, що  вчора, 23 червня, Сили спеціальних операцій ЗС України, Великої Британії та Сполучених Штатів провели спільне тренування на есмінці Defender Військово-морського флоту Британії.

Російський бомбардувальник Су-24М виконав попереджувальне бомбометання у сторону британського есмінця Defender у Чорному морі біля мису Фіолент в окупованому Криму.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ДОВІДКОВО:

У Кримській віні 1853-56 рр., ганебно програній Російською імперією коаліції Великобританії, Франції та Туреччини, на стороні союзних сил діяли військові підрозділи сформовані з залишків задунайських козаків, які оселилися там після ліквідації Запорозької Січі Катериною-ІІ. У жовтні 1853 року Михайло Чайковський домігся створення регулярних козацьких підрозділів в османському війську. 23 січня 1854 року козаки склали присягу. З Константинополя привезли козакам знамена Запорозької Січі, а Садик-Паша (ім’я Михайла Чайковського в Османській імперії) отримав від султана титул «міріан-паша» (кошовий отаман).

У лютому військо Садик-Паші ввійшло в Бухарест, а сам він став губернатором Румунії. На початок березня його війська зайняли позиції на річці Прут, готуючись до боїв із росіянами. Та уряд Австрійської імперії почав тиснути на султана, вимагаючи відвести загони. Султан погодився, висловив подяку Чайковському і навіть надав йому титул «Око, вухо і правиця престолу».

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності