Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Чемпіонату світу з хокею-2023 бути, але тільки не в РФ…

Це вже друга світова першість із хокею, яку втратила РФ після нападу на Україну.

Міжнародна федерація хокею (IIHF) позбавила Росію права проводити чемпіонат світу-2023 в елітному дивізіоні. Про це повідомляє пресслужба організації.

Змагання в Росії мали б відбутись із 5 до 21 травня 2023 року в Санкт-Петербурзі. Нове місце проведення світової першості буде обрано під час щорічного конгресу IIHF. Він відбудеться у фінському Тампере під час заключного тижня чемпіонату світу-2022, тобто з 23 до 29 травня.

Своє рішення про скасування змагань у РФ в IIHF пояснили “занепокоєнням” через потенційно небезпечне пересування гравців і офіційних осіб як з, так і всередині Росії.

До слова, це вже другий чемпіонат світу з хокею, який втратила Російська Федерація після розв’язання повномасштабної війни на території України. До цього в Росії відібрали право проводити молодіжну світову першість, що мала б відбутись так само у 2023 році. Містами-господарями повинні були стати Омськ та Новосибірськ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Що відомо

  • Наприкінці лютого IIHF відсторонила Росію та Білорусь від участі в змаганнях під своєму егідою. Це стосувалось російських і білоруських збірних в усіх вікових категоріях.
  • Також російські та білоруські клуби втратили можливість виступати в клубних турнірах, що проводить Міжнародна федерація хокею. Зокрема, у хокейній Лізі чемпіонів.
  • Через відсторонення Росія та Білорусь пропустять як мінімум усі чемпіонати світу у 2022 році. Водночас збірна України вперше за три роки зіграє на світовій першості в дивізіоні ІВ.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності