Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Чого ще чекало МЗС України від ОБСЄ?..

Міністр закордонних справ України бойкотуватиме міністерське засідання ОБСЄ у зв’язку з присутністю на ньому глави МЗС росії Сєргєя Лаврова.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

«Делегація України не братиме участі в міністерському засіданні ОБСЄ на рівні міністра закордонних справ», – заявив він.

Йдеться про засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ 30 листопада – 1 грудня, що проходитиме у Північній Македонії у Скоп’є.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Речник уточнив, що йдеться про бойкот саме на рівні міністра закордонних справ. На рівні посла українська делегація буде присутньою.

Ніколенко зазначив, що Україна високо цінує зусилля Північної Македонії як головуючої держави та особисто глави МЗС Буяра Османі, які продемонстрували високий професіоналізм та непохитну відданість захисту принципів та зобов’язань ОБСЄ.

Він також подякував Скоп’є за пріоритизацію питання протидії російській агресії проти України під час головування.

Раніше ми писали, що міністерство закордонних справ Болгарії підтвердило, що надало дозвіл літаку з міністром закордонних справ росії Сергієм Лавровим пролетіти через повітряний простір Болгарії.

Також нагадаємо, що терористична росія продовжую заважати міжнародній спільноті скрізь, де ще залишилися важелі впливу. Наразі вона блокує призначення Мальти головою ОБСЄ на 2024 рік.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності