Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Остаточна втеча ОБСЄ з України та цинічна заява НАТО щодо членства…

ОБСЄ припиняє роботу в Україні через вето Росії у Постійній раді ОБСЄ, йдеться у заяві на сайті організації.

Раніше ОБСЄ закрила моніторингову місію в Україні, а тепер припиняє роботу і Офіс проектного координатора, який працював із 1999 року.

Чинний глава ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та генсек ОБСЄ Хельга-Марія Шмідт повідомили про початок кроків для закриття офісу.

“На жаль, попри загальну підтримку країн-учасниць щодо продовження важливої роботи, яку здійснював координатор проєктів останні 23 роки, досягти консенсусу щодо продовження його мандату не вдалося через позицію РФ”, – повідомив Збігнєв Рау.

Збігнєв Рау зазначив, що польське головування продовжить консультації з країнами-учасницями ОБСЄ щодо подальшої ролі та присутності організації в Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, днями міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав ОБСЄ знайти спосіб призупинити повноваження Росії в організації, зазначивши, що інакше вона зруйнує саму ОБСЄ.

А в НАТО, після того як Україна заявила що більше не проситиметься в члени Альянсу, цинічно заявили, що готові знову розглядати питання членства України в Альянсі, але лише після перемоги у війні, заявив генсек Єнс Столтенберг на саміті в Мадриді.

За його словами, зараз фокус українського уряду – виграти війну. І коли Україна захоче знову поговорити про такі кроки, представники Альянсу повернуться до цього питання.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, яка днями виступила ініціатором запросити пУтіна на осінній саміт G20, тепер лицемірно каже:

“Європа не вщухне, поки Україна не переможе у цій війні. Я бачу Україну як частину європейської родини. А цього понеділка відбудеться конференція, на якій обговорюватиметься відновлення України”.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності