Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Чи дозволять ЄС себе примусово вакцинувати або обмежити в правах поляки

Як уникнути колапсу під час очікуваної хвилі IV COVID-19, не задушивши економіку ? Вакцинованих слід звільнити від будь-яких санітарних обмежень”, – так вважає Медична рада при прем’єр-міністрі. Але на столі у чиновників є кілька сценаріїв.

Одна з ідей стосується візитів до лікаря – невакциновані люди перед входом до кабінету отримають обов’язковий швидкий тест на COVID-19. Інша концепція стосується кількості людей у закритих приміщеннях та масових заходів: з наступною хвилею захворювань, допустима кількість буде значно зменшена, але – як і сьогодні – обмеження будуть стосуватися лише невакцинованих.

Крім того, в уряді обговорюється можливість запровадження рішень, яки використовують в інших країнах ЄС, наприклад Франції, у якій вже практикують обмеження доступу до різних послуг, як державних, так і комерційних, для невакцинованих людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також, в уряді звертають увагу на термінологію, замість слів «вакциновані та невакциновані» людей слід називати “безпечними та небезпечними» з точки зору епідемії”.

Іншою стороною цієї теми  – визначення правил перевірки щеплених осіб. Наприклад, ресторатори або інші підприємці зможуть перевірити, чи клієнт щеплений, чи має поточний негативний результат тесту на коронавірус.  Тобто роботодавці повинні мати можливість перевіряти як клієнтів, так і працівників.

Готуючи поправки до закону, польський уряд спирається в першу чергу на досвід інших країн таких як Франція, Греція, Португалія, Австрії, та Італії. Мова йде в першу чергу про обмеження доступу невакцинованих осіб до гастрономічних закладів. У Франції з серпня вхід до ресторанів, торгових центрів, а також до закладів охорони здоров’я та зв’язку вам буде потрібно сертифікат про щеплення.

Це кроки, зроблені країнами, де кількість випадків захворювання почала збільшуватися. Польща все ще залишається на низькому рівні у порівнянні з іншими європейськими країнами. Попри це, політики занепокоєні. Як зазначає міністр охорони здоров’я, тенденція змінилася: загальна кількість випадків захворювання почала збільшуватися. Уряд побоюється, що в середині серпня щоденна кількість виявлених інфекцій знову може бути тризначною. Аналітики ICM UW підраховують, що вона може сягнути 14-15 тисяч щоденних випадків заражень на COVID-19. Це насамперед залежить від кількості людей, яким будуть щеплені.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності