Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Дам, не дам; тобі, не тобі; не при всіх, не тут і не зараз… – де обіцяні Шольцом ЗРК Iris-T SLM

Є такий тип шльондр: ” Я тобі дам, але ні – не дам. А, можливо, все ж таки дам. Ні, дам, але не тобі. А, може й тобі, але не тут, а, може, тут, але не зараз. Ні, таки не дам: не тут, не зараз і не потім. Я краще в тебе візьму. Ні, не в тебе, а в росії – це ж, кажуть, не зрада, правда?!

Ось таким є канцлер Німеччини Олаф Шольц, який, вже важко перелічити, вкотре затримує і блокує чергове постачання військової допомоги Україні. Цього разу сучасних оборонних зенітно-ракетних комплексів Iris-T SLM до України. Про це пише Welt з посиланням на слова анонімних джерел.

Видання повідомляє, що Україна планує закупити одинадцять систем ППО Iris-T SLM. Журналісти пояснюють, що лише один з цих найсучасніших засобів захисту може захистити велике місто від атак з повітря.

За даними джерел, необхідну заявку на експортну ліцензію було подано до відповідального федерального міністерства економіки на початку липня. Рішення про схвалення має прийняти федеральна рада безпеки, за яку відповідає канцелярія. Останнє слово завжди за Олафом Шольцем, пише видання.

Повідомляють, що міністерство економіки ФРН “позитивно” відреагувало на запит України. Згодом його скерували ​​до федеральної ради безпеки, де вона пролежала три тижні, а рішення не було прийнято.

Зазначають, що міністерство економіки “завжди негайно направляло подібні заявки” на експорт з України до федеральної ради безпеки. Однак комітет, який збирався таємно і включає дев’ять міністрів, які займаються зовнішньою політикою та політикою безпеки, або не погоджувався, або лише неохоче погоджувався в усіх випадках.

Україна також звернулася до федерального уряду за фінансовою підтримкою, повідомляють українські джерела. Однак федеральний уряд затримує цю допомогу. Кажуть, що одна із систем коштує близько 140 мільйонів євро, а за одинадцять одиниць потрібно було б заплатити 1,5 мільярда євро.

На запит представниця уряду повідомила, що федеральна рада безпеки працює таємно, “тому тут не можна надати жодної інформації. В принципі, ми не коментуємо поточні угоди з іншими країнами”.

Німецький ЗРК IRIS-T SLM – зенітний ракетний комплекс середнього радіусу дії розробки компанії Diehl Defence. Призначений для знищення літаків, вертольотів, безпілотних літальних апаратів, крилатих та балістичних ракет.

  • 21 червня федеральний уряд опублікував список зброї, яку планує надати Україні, вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ. Серед іншого, до переліку увійшла система протиповітряної оборони IRIS-T SLM, яку раніше Україні пообіцяв канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності