Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Єврокомісія фон дер Ляєн запропонувала Україні гроші, а тепер їх блокує…

Єврокомісія спершу сама запропонувала, а тепер блокує кредит у розмірі 1,5 млрд. євро для України, повідомляє Bloomberg.

Видання з посиланням на джерела пише, що Україна зіткнулася з тим, що запропонований кредит був заблокований бюджетним підрозділом Єврокомісії, яку очолює Урсула фон дер Ляєн, через побоювання щодо її фінансової надійності.

Мова про позику Європейського інвестиційного банку, запропоновану Києву, яку заблокував бюджетний підрозділ Європейської комісії через побоювання щодо фінансової надійності.

Єврокомісія гарантує кредити ЄІБ для операцій за межами ЄС із резервами, які зазвичай становлять 9% від загального обсягу фінансування.

Але цього разу комісія хоче забезпечити резерви у розмірі 70% від загальної суми, як це було з попередньою пропозицією в 1 млрд євро для України, заявили чиновники.

За їхніми словами, комісія висуває вимогу на випадок, якщо країна не зможе повернути кошти ринкам.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Представник комісії заявив, що ЄС має переконатись у можливості покрити збитки у разі дефолту України.

Нагадаємо, що сьогоднішнє падіння курсу євро має відношення до того, що вчора британський прем’єр Борис Джонсон вимушено під тиском британських лібералів, а тих під тиском європейських (і ФСБ) подав у відставку. Саме Джонсон провів брекзіт Великобританії по виходу її зі складу ЄС, що потужно вдарило по економіці цього солом’яного Союзу. А минулого року й Польща почала лякати ЄС можливістю свого виходу, яку підкріпив Джонсон своєю пропозицією створення нового Союзу в складі Великобританії, Польщі, Прибальтійських країн і України. І цей можливий новий Союз навіть благословили США. А головне, Джонсон і президент Польщі Дуда були чи не єдиними вагомими європейськими політиками, які наполягали на украданні миру між Росією та Україною виключно на умовах України. Звісно, що усе це разом із санкціями щодо РФ сильно вдаряло по економіці ЄС, тож наступними наслідками після відставки Джонсона стали блокування Єврокомісією запропонованого ж нею 1,5 млрд. євро Україні допомоги, а Німеччиною – чергового блокування постачання зброї…
Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності