Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

До Великодня українцям вдвоє піднімуть ціну за електрику…

В Україні з 1 травня можуть підвищитися тарифи на електроенергію.

Чинний тариф було встановлено до 30 квітня цього року, йдеться у постанові щодо введення фіксованої вартості на електроенергію.

Наразі встановлено єдиний тариф — 1,68 гривень за 1 кВт/г.

Тариф може підвищитися до 3 грн 40 коп. за 1 кВт/г.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Його можуть впровадити для користувачів, котрі витрачають понад 300-500 кВт/г в місяць.

Відтак, усі власники електроопалення потраплять до цієї категорії. Тарифи можуть зрости для власників електроприладів нагріву води, власників великих квартир і будинків, тобто для всіх, хто витрачає електроенергію у великих об’ємах.

Раніше повідомлялося, що підготовка до наступного осінньо-зимового періоду під загрозою зриву, попереджають у Всеукраїнській енергетичній асамблеї. Там пояснюють: гуртова вартість електричної енергії з початку весни нижча за собівартість її виробництва тепловими електростанціями. Відтак, підготовку до наступного сезону відкладено на невизначений період.

Нагадаємо, що Україна знову експортує електрику в ЄС. Експорт української електроенергії з «острова Бурштинської ТЕС» в європейську систему ENTSO-E розпочався в перший день весни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності