Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Німеччина й далі виконує наказ не пускати Україну в НАТО – Польща

Заступник міністра закордонних справ Польщі Пьотр Вавжик прокоментував заяву міністра оборони ФРН Бориса Пісторіуса про вступ України до НАТО. Пістроус  заявив, що зараз не дуже відповідний час говорити про членство України в НАТО і це рішення треба ухвалювати з «холодною головою».

Про це Пьотр Вавжик розповів у коментарі PAP.

«Питання: коли буде час на ці «холодні голови»: 10 чи 30 років після війни?», – каже заступник міністра закордонних справ Польщі Пьотр Вавжик

Якби Німеччина не калькулювала та, як зараз, не намагалася затягнути вступ України до Північноатлантичного альянсу, і Україну запросили б до Альянсу багато років тому в Мюнхені, то «сьогодні не було би війни в Україні”.

Країни Західної Європи демонструють той самий підхід віддавна: такі країни, як Німеччина чи Франція, завжди були проти членства України чи то в ЄС, чи то в НАТО.

Позиція німецького міністра може відтермінувати вступ України до НАТО, оскільки при прийнятті нової країни до Альянсу потрібна одностайність серед держав-членів організації, пояснив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас Польща підтримує членство України в ЄС.

«На нашу думку, чим швидше це станеться, тим краще, адже це буде запорукою безпеки не лише України та Польщі, а й усього регіону», – додає Пьотр Вавжик.

Варшава весь час намагається переконувати західних партнерів, аби вони змінили думку і щоб Україна якомога швидше приєдналася до НАТО, пояснив заступник міністра.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час інтерв’ю місцевому виданню ZDF відкинув ідею про швидкий вступ України до НАТО.

Усі країни-члени НАТО погодилися з тим, що Україна має стати членом Альянсу. Проте наразі є й нагальніші питання – зокрема, забезпечення перемоги у війні з російськими агресорами, заявив генеральний секретар НАТО неомарксист Єнс Столтенберг.

Україна приєднається до НАТО лише у міжнародно визнаних кордонах, заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс.

А угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан знову продемонстрував, що він не збирається підтримувати Україну в будь якому питанні. В тому числі, в питанні вступу до НАТО.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності