Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Електроенергію відключатимуть до весни, – невтішний прогноз від Кличка

Відключення електроенергії у Києві можуть бути до весни. Такий прогноз зробив мер Віталій Кличко. Якщо такі відключення будуть у столиці, то про решту населених пунктів України і гадати не доводиться…

“Ми намагаємося відновити все максимально швидко, перейти на чіткі графіки, щоб не було сюрпризів і потім перейти на безперебійне постачання електрики. Але маємо бути готовими до того, що відключення можуть бути до весни. Це також пов’язано з низькими температурами, у багатьох людей стоять теплонагрівальні прилади – у когось тепла підлога, у когось УФ. Люди в холодну пору завжди споживають більше електроенергії. Тому йде велике навантаження на енергосистему”.

За його словами, влада робить все, щоб не стався повний блекаут, але готується до різних сценаріїв. При цьому повної евакуації мешканців міста не буде.

«Я не виключаю найгірший сценарій. Повної евакуації не буде – можливо, часткова, але це не можна назвати евакуацією. Це тимчасовий переїзд людей окремих категорій до передмістя, туди, де можуть бути сервіси», – уточнив міський голова.

Кличко також попросив киян бути готовими до різних сценаріїв: «Тому прохання мати вдома запас технічної та питної води, запаси їжі, яку можна приготувати чи споживати без електроенергії, теплий одяг, заряджені ноутбуки та павербанки, завантажуйте офлайн-картки на свої телефони. І в разі поганого сценарію було б добре, якби кожен мав можливість або поїхати до свого будинку в передмісті, де є вода, піч, або поїхати до своїх знайомих. Але ми робимо все для того, щоб найгіршого випадку не сталося».

Нагадаємо, станом на 27 листопада у Києві майже повністю відновили електропостачання, воду, тепло, а також мобільний зв’язок.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше в інтерв’ю Кличко прогнозував, що на Київ може чекати найгірша зима з часів Другої світової війни.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності