Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Французький МакАрон знову взявся за старі підкилимні ігри щодо України, – вибори ж переміг

Вступ України до ЄС, ймовірно, триватиме десятиліття, заявив президент Франції Еммануель Макрон, виступаючи на конференції про майбутнє Європи.

Аби дещо пожвавити процес вступу України до ЄС, президент Франції Еммануель Макрон запропонував створити “європейську політичну спільноту”, яка могла б прийняти до лав українську державу.

Про це очільник Франції заявив вчора, 9 травня, на засіданні Європарламенту у Страсбурзі.

Нагадаємо, що саме Макрон разом із Меркель раніше також категорично виступав проти членства України в НАТО та постачання їй західними партнерами озброєння. А головне, що спекуляція на показовій підтримці ним України дозволила два тижні тому проросійському Макрону перемогти на президентських виборах радикально-проросійську кандидатку Марін Ле Пен, тож вдруге ставши президентом Франції цей Макарон може й далі сміливо і вже без перешкод продовжувати свою підкилимну протиукраїнську гру…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож вчора Макарон закликав створити “нову організацію європейської політичної спільноти”. За його словами, ця організація вітала б у своїх лавах Україну.

“Україна завдяки своїй боротьбі та мужності вже є ключовим членом нашого союзу”, – лукаво сказав президент Франції.

Водночас, Макрон зауважив, що процес вступу зазвичай займає роки, згідно з чинними нормами. У зв’язку з цим президент Франції закликав до масштабніших реформ для оновлення ЄС.

“Ми знаємо, що процес вступу до ЄС може тривати багато років і навіть десятиліття. Будемо чесними, Євросоюз не може бути в короткостроковій перспективі єдиним засобом структурування європейського континенту… Нам потрібно реформувати наші тексти – це очевидно”, – заявив президент Франції.

«Якщо ми не отримаємо статусу кандидата, це означає лише одне, що Європа намагається нас обдурити», – так глава МЗС України Дмитро Кулеба прокоментував заяву президента Франції Еммануеля Макрона про те, що для нашого вступу до ЄС може знадобитися кілька десятків років.

Водночас, що Угорщина не блокуватиме вступ України до Євросоюзу,  заявив Надзвичайний і повноважний посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто в ефірі одного з українських телеканалів. Та й правильно, – навіщо і так зарвавшимся мадярам на чолі Орбаном викликати на себе зайвий гнів Заходу, якщо можна підкилимно передати продовження естафети з блокування України МакАрону?..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності