Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

І знову ДРОТАВЕРИН, – замість паспорта краще пред’являти довідку від психіатра

 Через соцмережі і спробу дитячого суїциду медикаментами бригада швидкої на Тернопіллі виїжджала у Кутківці, де надавала цей раз допомогу уже 16-річній пацієнтці.

За словами дівчини, вона вживала алкоголь, а потім, із суїцидальними намірами, випила таблетки валеріани та дротаверину, через який нещодавно уже загинули діти, яким у мережі Тік-Ток порадили наїстися у надмірній кількості саме цих ліків.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Із діагнозом алкогольна інтоксикація, медикаментозне отруєння унаслідок суїцидальної спроби потерпілу, після оперативно наданої допомоги, шпиталізовано в обласну дитячу лікарню.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що в соціальній мережі Тік-Ток серед підлітків ширитися челендж, від якого вже померла одна восьмикласниця з Боярки, також госпіталізовано її подругу, і ще минулого тижня було госпіталізовано підлітків після вживання цього лікарства.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Заборонити продаж ліків дітям до 14 років, – у ВР нарешті зрозуміли загрозу

Чи пов’язана ця спроба суїциду із випадками по Україні наразі невідомо.

Омбудсмен та батьки вимагають заборонити соціальну мережу Тік-Ток.

А лікар, політичний діяч та аналітик Тарас Боднар каже: “Зважаючи, що цій дівчинці 16 років, а Верховна Рада в законопроекті вказала вік обмеження відпуску ліків до 14 років, сподіватися на то, що 15 -16 річна особа не купить ліків молодшим, не можна. Тому вважаю, що в аптеці при покупці ліків краще пред’являти не паспорт чи метрику, а довідку від психіатра, що людині безпечно відпускати ліки“.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності