Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Іноземні легіонери в ЗСУ тепер служитимуть за офіційним контрактом

Верховна рада прийняла законопроект про проходження військової служби іноземцями за контрактом, хоча де-факто це явище вже давно є в ЗСУ, як і т. зв. “іноземний легіон”, але тепер це буде закріплено ще де-юре.

Про прийняття законопроекту повідомив народний депутат Ярослав Железняк в Telegram.

Вчора,12 січня, Верховна рада України в другому читанні ухвалила законопроект 8098, рішення підтримали 321 народний депутат.

Цей законопроект дозволить забезпечити правову визначеність, рівні можливості та права іноземців та осіб без громадянства, які проходять військову службу в усіх українських військових формуваннях, утворених відповідно до Законів України.

Під час внесення попередніх змін до законодавства було зазначено лише про ті підрозділи, які підпорядковуються Збройним Силам України й не включили підрозділи, що утворились при Нацгвардії України. Саме таким підрозділом є полк «Азов», у якому служить багато іноземних громадян.

Проте даний документ дозволяє іноземним добровольцям легально перебувати на території України та мати змогу отримати українське громадянство за спрощеною процедурою. Раніше це було дозволено тим, хто служив у лавах Збройних сил України, але новий закон поширює це право на Національну гвардію, Державну спеціальну службу транспорту та інші військові формування в Україні.

Також буде спрощена процедура вступу на службу. Іноземці, які хочуть воювати за Україну, можуть звертатися напряму до військових частин. Крім цього, законопроєкт урівнює іноземців у зарплаті з українськими військовими

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше ми писали, що кількість ветеранів, членів їхніх сімей та сімей полеглих воїнів, серед громадян України після закінчення російської агресії складатиме 10%, повідомили у міністерстві у справах ветерані.

Також нагадаємо, що в Кабміні погодили безоплатні профілактичні медичні огляди не рідше, ніж один раз на рік, для ветеранів війни, членів родин загиблих захисників.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності