Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Іран виніс вирок своїм військовим за український збитий літак у 2020 році над Тегераном

Іран засудив 10 військовослужбовців до тюремного ув’язнення за звинуваченням у причетності до збиття українського авіалайнера у 2020 році, в результаті якого загинули 176 осіб.

Радіо Свобода з посиланням на сайт іранської судової системи Mizan Online 16 квітня повідомило, що одного командира засудили до 10 років ув’язнення, а решта отримали терміни від одного до трьох років.

«Розгляд цієї справи був одним з найбільш важливих, делікатних і складних судових процесів за останні кілька років в країні», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дії командира, який керував збиттям літака, «були зумовлені його незнанням ситуації і помилковим переконанням у тому, що виявлена ціль була ворожою».

Командир зенітно-ракетного комплексу «Тор М-1» «випустив дві ракети» по авіалайнеру «всупереч наказу» і без отримання дозволу, йдеться в повідомленні. Водночас імена жодного з обвинувачених не називаються.

«З огляду на масштаби впливу і наслідки цієї події, головний обвинувачений був засуджений до максимального покарання», – передає РС.

Раніше авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» (МАУ) подала позов проти Ірану за збитий пасажирський літак над Тегераном. Корпус вартових ісламської революції збив український літак у 2020 році.

У листопаді 2022 року Міжнародна група з координації та допомоги жертвам рейсу PS752 «Міжнародних авіаліній України», яку представляють Велика Британія, Канада, Україна та Швеція, закликала Іран виконати свої міжнародно-правові зобов’язання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності