Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Історія з отруєнням Саакашвілі нагадує історію його друга Ющенка?

Медичні аналізи екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, який перебуває у в’язниці, показали вміст миш’яку в його організмі.

«Ми поки що не отримували аналізів нігтів, вони надійдуть сьогодні, але телефоном з’ясувалося, що в результаті дослідження було виявлено ще одну [отруйну] речовину – миш’як», – повідомив адвокат Шалва Хачапурідзе, передає телеканал Мtavarі.

У понеділок Саакашвілі вперше за довгий час буде присутній на засіданні суду у справі про незаконний перетин кордону, розповів адвокат. При цьому колишній президент, за словами Хачапурідзе, перебуває у важкому стані, для його переміщення знадобиться спеціальне крісло.

«Для того, щоб ми не ставали причиною зриву судового процесу, його перенесення, він вирішив, що сьогодні з’явиться на процес», – зазначив адвокат.

Раніше мати Саакашвілі Гіулі Аласанія та адвокат Валерій Гелбахіані повідомили про його можливе отруєння важкими металами, зокрема ртуттю. За їхніми словами, про це свідчить медичний висновок неурядової організації «Емпатія», який ще не було опубліковано, його готують для надання іноземним експертам. Водночас грузинська влада закликає «утриматися від передчасних висновків» про можливе отруєння колишнього президента.

Ще в травні соратники Саакашвілі заявили про спробу його вбивства у грузинській тюрмі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, Міхеїла Саакашвілі затримали 1 жовтня  минулого року в Тбілісі після незаконного перетину грузинського кордону. Його доправили у колонію Руставі.

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що екс-президент планував убивство опозиціонерів і заворушення в країні після місцевих виборів 2 жовтня 2021 року.

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі заявляє, що ніколи не висловлював своїм адвокатам підозри про своє отруєння у клініці «Вівамед», в якій він перебуває на лікуванні з 12 травня.

Зазначимо, у 1992 — з відзнакою закінчив факультет міжнародного права Інституту міжнародних відносин КНУ, де навчався разом із екс-президентом України Порошенком. Також Саакашвілі є давнім тругом іншого екс-президента України Віктора Ющенка, який у 2006 році ще й хрестив його сина Миколу. Цікаво, що справа отруєння Ющенка й досі залишається не розкритою…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності