Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

КНР критикує Захід за постачання Україні зброї…

У Китаї розкритикували Захід через надання Україні озброєння для боротьби з російським вторгненням. Пекін вважає, що це нібито «розпалює вогонь» війни. Тобто, Україна повинна програти війну рф і бути нею захоплена…

Про це заявив міністр закордонних справ Китаю Цінь Гань, якого цитує Sky News.

На своїй першій прес-конференції після вступу на посаду китайський міністр заявив про «необхідність Пекіна розвивати свої відносини з Москвою, оскільки світ стає все більш турбулентним».

За його словами, «тісна взаємодія між обома лідерами» – президентом Сі Цзіньпіном і диктатором володимиром путіним, нібито «стала основою для китайсько-російських відносин».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас глава МЗС Китаю повторив тезу про «нейтральну позицію Пекіна» у війні та відмовився критикувати вторгнення рф в Україну чи навіть називати це вторгненням.

«Зусилля щодо мирних переговорів неодноразово підривалися. Здається, є невидима рука, яка підштовхує до затягування та ескалації конфлікту та використовує українську кризу для обслуговування певної геополітичної програми», – заявив Цінь.

Також китайський дипломат звинуватив Захід у «розпалюванні вогню конфлікту», оскільки той передає Україні озброєння і розкритикував відхилення так званого «мирного плану» Китаю, який схвалила росія.

«Процес мирних переговорів має розпочатися якнайшвидше, і слід поважати законні інтереси всіх сторін щодо безпеки», – додав Цінь.

Нещодавно Китай представив так званий план щодо війни, але документ був сприйнятий зі скептицизмом, як в Україні, так і на Заході. На думку експертів, Пекін не пропонує жодних нових ініціатив щодо мирного врегулювання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, нещодавно координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій США Джон Кірбі зазначив, що  Китаю доведеться зробити вибір щодо допомоги путіну у вбивстві українців.

Також у Державному департаменті США заявили, що рф та Китай опинилися в ізоляції серед країн G20 щодо питання війни в Україні.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності