Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Колишній заступник Садового О. Синютка уникає теледебатів з екс-шефом

Кандидат на голову Львівської ОТГ Олег Синютка заявив, що формат теледебатів на суспільному телеканалі «UA:Львів» суперечить Виборчому кодексу. Заяву Синютки поширила прес-служба «Європейської солідарності» і низка місцевих сайтів, проте без пояснень у чому саме полягає суперечність.

Нагадаємо, 2 листопада суспільний телеканал «UA:Львів» публічно запросив кандидатів на голову Львівської ОТГ Андрія Садового і Олега Синютку на дебати. Того ж дня Садовий підтвердив, що отримав запрошення і готовий взяти участь у теледебатах.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:

У вівторок, 3 листопада, на сайті львівського осередку «Європейської солідарності» опублікували уривки із листа Олега Синютки до телеканалу «UA:Львів», де він відповів на запрошення взяти участь в теледебатах. За словами Синютки, запрошення та формат теледебатів на суспільному телеканалі суперечить вимогам статті 49 Виборчого кодексу.

«Як громадянин України та народний депутат, я не можу дозволити діяльність, що суперечить чинному законодавству. Я буду радий, коли ви приведете формат дебатів та вашої пропозиції у відповідність до вимог Виборчого кодексу. І радо стану учасником проєкту «Виборчий округ. Дебати», – йдеться у заяві Олега Синютки, яку цитує прес-служба «ЄС».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ДО ТЕМИ:

Протягом лічених хвилин після публікації повідомлення прес-служби «ЄС» дослівно і однаковими заголовками передрукували низка сайтів, які входять до т.зв. «медіапулу Синютки» («Вголос», «Еспресо», «5 канал», «Прямий», «4 студія», «Кулемет»), а також умовно нейтральні «Гал-інфо», «Щоденний Львів» і «Дивись.info» (на правах виборчої реклами).

В опублікованих повідомленнях не пояснюється, як саме намір суспільного телебачення провести теледебати порушує Виборчий кодекс. Олег Синютка не відповів на прохання журналістів уточнити суть його претензій до формату теледебатів.

Тим часом, стаття 49 Виборчого кодексу, на яку посилається Синютка, містить загальні правила проведення теледебатів і передбачає лише наперед оголошений формат теледебатів і однаковий час для обох кандидатів. Раніше «UA: Львів» пропонувало провести теледебати ввечері 18 листопада.

Попри твердження прес-служби «ЄС» про надісланого Олегом Синюткою листа до «UA: Львів», у редакції суспільного мовника це заперечили. Станом на вечір 3 листопада звернення Синютки не отримували ні львівська, ні київська редакції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Надіслана «Суспільне.Львів» кандидатам пропозиція про участь у телевізійних дебатах відповідає ст. 49 Виборчого кодексу України та Закону України “Про Суспільне телебачення та радіомовлення України”. Більш детальні коментарі – після отримання згаданого Олегом Синюткою листа на адресу львівської філії Суспільного», – заявила журналістам продюсерка телеканалу «UA:Львів» Ірина Сандуляк.

Олег Синютка також просить суспільного мовника «організувати дебати у співпраці з іншими телерадіокомпаніями, задля сприяння процесу ознайомлення мешканців Львова з його програмою та баченням розвитку міста». Хоча телеканал «UA: Львів» раніше також заявляв про готовність без проблем надати сигнал трансляції усім зацікавленим медіа.

Раніше Синютка уже висловлював дивні пропозиції про проведення дебатів на будмайданчику сміттєпереробного заводу у Львові чи на вул. Бандери, де зараз триває ремонт.

У 2015 році суспільний мовник «UA: Львів» уже організовував теледебати перед другим туром виборів мера Львова, тоді дебатували Руслан Кошулинський і Андрій Садовий, модератом виступив відомий київський журналіст Сергій Рахманін.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності