Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Ковбойський Техас визнав Голодомор геноцидом українців

Американський штат Техас на місцевому законодавчому рівні визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу і визначив листопад 2021-го місяцем пам’яті про жертви цієї трагедії.

Про це йдеться в тексті резолюції №253 Палати представників штату Техас.

Палата представників 87-го скликання законодавчого органу штату Техас цим визнає листопад 2021 року Місяцем пам’яті жертв геноциду в Україні та закликає жителів штату замислитися про Голодомор та вшанувати пам’ять загиблих“, — йдеться у резолюції.

Рішення підтримали 142 місцеві законодавці. “Проти” не було жодного голосу.

Комітет США з визнання Голодомору в Україні геноцидом, зі свого боку, висловив вдячність почесному консулу України Грегу Бучаю “за його зусилля і старання, спрямовані на сприяння поінформованості про Голодомор у штаті Техас“.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Відтак, Техас став 23-ім американським штатом, який визнав геноцидом Голодомор 1932-33 років в Україні.

Нагадаємо, попри те, що в Україні щороку вшановують жертв Голокосту, дружній їй Ізраїль й досі не визнав Голодомор геноцидом українців, натомість його дипломати постійно шукають приводу звинуватити українських національних героїв, декотрі з яких мають навіть єврейське походження, в “українському нацизмі”…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності