Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Краще вже слухати Арестовича, чим Блінкена…

Блінкен зустрівся із Зеленським у Києві та поінформував його про останню допомогу США у сфері безпеки, пише CNN.

У заяві високопоставлений американський дипломат сказав, що розповів Зеленському про останній транш допомоги США в галузі безпеки Україні, зазначивши, що “президент Байден ясно дав зрозуміти, що ми підтримуватимемо народ України стільки, скільки буде потрібно”.

Кажуть, що в ОП запитали Блінкена, чому Байден відмовився визнавати росію країною терористом. Із чуток, відповідь була, що час підвищувати ставки на максимум ще не настав. Але всі розуміють, що Блінкен просто з’їхав з теми, а для США це особисте «шкурне питання», яке прямо й сильно б’є на їхні інтереси, а не на «партнерів».

Багато хто правильно вказував, що кейс «країна-терорист» означав би заборону на торгівлю ядерними матеріалами (від цього неабияк залежить американська енергетика) і стратегічною сировиною – тим самим титаном. Плюс остаточний розрив усіх угод щодо контролю над озброєннями. Ось це не входить до планів Вашингтона, який не готовий нести витрати через українську кризу, на якій не проти заробити…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності