Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Навіщо Єрмак так “вколов” США, – невже англо-сакси?

Україна не допустить того, що трапилося в Афганістані та Іраку – куди США направили військову техніку на сотні мільярдів доларів, а в результаті вона дісталася ворогові.

Про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак у своїй колонці для Newsweek.

“Після 11 вересня 2001 року Сполучені Штати, їхні союзники та партнери направили до Афганістану та Іраку військову техніку на сотні мільярдів доларів. На жаль, частина цих коштів опинилася в руках ворога. В Україні цього ніколи не станеться, не в останню чергу тому, що Україна вже продемонструвала те, чого немає в жодній із цих країн — бажання боротися за себе”, – наголосив Єрмак, який, кажуть має приязні стосунки із консервативними англо-саксами з туманного Альбіону (у той час, коли Арахамію, за чутками з Печерських пагорбів, більше полюбили ліберал-демократичні янкі).

Отож за словами Єрмака, контроль над західною зброєю – один із пріоритетів президента Зеленського:

“Ця допомога є для нас питанням життя та смерті, і я можу запевнити американський народ та його обраних представників, що Зеленський та його адміністрація розглядають ефективне розгортання озброєнь не лише як першочергове завдання, а й як священний обов’язок перед українським народом. Ось чому Зеленський запровадив рівні контролю та підзвітності, щоб забезпечити нагляд за допомогою, яку надає Україна”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що після минулорічної ганебної втечі США із Афганістану, де колишні союзники раптом переметнулися на бік свого давнього ворога – росії, американці залишили біля 82 млрд готівки та, як звітують інспектори, військового обладнання на 7,12 млрд доларів, більшість з яких дісталася терористам “Талібану”. Нагадаємо, що евакуювали бравих янкі з Кабула літаками українські військові.

Зважаючи, що втеча-“вивід” контингенту відбулися після приходу до влади у США Джо Байдена на чолі демократів, не дивно, що в афганській поразці республіканці звинувачують саме їх ті із нетерпінням чекають осінніх виборів в Америці…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності