Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Китай зацікавлений у довготривалій війні в Україні, – президент Чехії Павел

Президент Чехії Петр Павел вважає, що Китай не може бути посередником між московією та Україною, оскільки зацікавлений у затягуванні війни.

Про це він повідомив в інтерв’ю виданню Politico.

За його словами, Китаю не можна довіряти посередництво, оскільки Пекін хоче ескалації війни — це вигідно йому.

«Я вважаю, що на користь Китаю зберегти статус-кво. Тому що це може підштовхнути московію до низки поступок», — сказав Павел.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він зазначив, що КНР може отримувати дешеву нафту, газ та інші ресурси від москви в обмін на своє «безмежне» партнерство з кремлем.

«Для Китаю також добре, що Захід, ймовірно, стає дещо слабшим, підтримуючи Україну. Я не думаю, що Китай справді зацікавлений у вирішенні війни в короткі терміни», — заявив чеський лідер.

Глава держави наголосив, що КНР щодня отримує уроки з війни рф проти України, а також уважно стежить за діями московії та реакцією Заходу.

Скандальні заяви посла Китаю у Франції

У п’ятницю, 21 квітня, посол Китаю у Франції Лу Шайє в ефірі французького телеканалу La Chaîne Info назвав Кримський півострів «історично російським» та заявив, що незалежні держави, які утворилися після розпаду СРСР начебто «не мають юридично закріпленого статусу у світі».

У відповідь радник Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що всі пострадянські країни мають чіткий суверенний статус, «окрім московії, яка обманним шляхом посіла місце в РБ ООН».

У Франції висловили стурбованість резонансною заявою китайського посла в Парижі. І підкреслили, що анексія Криму росією в 2014 році є незаконною з точки зору міжнародного права.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс зазначив, що проросійські заяви Лу Шає є однією з причин недовіри країн Балтії до Китаю.

Водночас, у МЗС Китаю заявили, що Пекін поважає суверенітет усіх колишніх радянських держав.

Тим часом послів Китаю масово викликають до МЗС країн ЄС.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності