Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Мобілізований за тиждень помер від “гострої легеневої-серцевої недостатності” у навчальному центрі, – що скаже ВЛК?

У Тернопільському обласному центрі комплектування та соціальної підтримки прокоментували смерть солдата Миколи Ірзайкіна. Чоловіка призвали 1 лютого 2024, а помер він 9 лютого.

Там пояснили, що солдат Ірзайкін був призваний на військову службу за мобілізацією 1 лютого 2024 року Тернопільським ОМТЦК СП та направлений в навчальний центр, для проходження навчання на посаді курсанта навчального взводу відповідної військової частини.
Проте 9 лютого 2024 року на імʼя начальника Тернопільського ОМТЦК СП від командування військової частини надійшло повідомлення про смерть солдата Миколи Ірзайкіна внаслідок гострої легеневої – серцевої недостатності (таке часто можливе, як коментують лікарі, при середній та важкій формах бронхіальної астми, яку зараз ігнорують, як і масу інших захворювань, на ВЛК, – ред.).
Про це повідомили родину військовослужбовця.
Тепер постає цілком логічне запитання: а чи буде ретельна перевірка проходження мобілізованим ВЛК, щоб з’ясувати, яким чином такого мобілізованого визнали придатним до військової служби?
“Нагадуємо, що усі призвані до лав ЗСУ військовослужбовці направляються до навчальних центрів для проходження двомісячного курсу базової військової підготовки, після чого, проходять курс за своєю спеціальністю”, – кажуть в ТЦК, али чи завжди це відповідає дійсності, якщо читати повідомлення родичів мобілізованих у мережах, чи переглядати відео самих військових з передової?…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності