Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Начальник відділу мобілізації ТЦК діяв спільно із хірургом і травматологом ВЛК, що доводить…

Вкотре історії затримання хабарників із ТЦК по усій країні доводять, що військові самостійно без лікарів (голів) ВЛК не змогли би розгорнути настільки масштабний корупційний конвеєр:

Отож, у Вінниці працівники Державного бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу, яка допомагала ухилянтам уникнути мобілізації та виїхати з України.

Про це ДБР повідомило у четвер, 28 вересня.

За інформацією правоохоронців, групу очолював офіцер відділення призову Вінницького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він залучив до злочинної діяльності двох членів військово-лікарської комісії — травматолога та хірурга.

“Офіцер підшуковував чоловіків, які бажали уникнути мобілізації. За 4 тисячі доларів США їм вигадували діагнози та готували відповідні документи. Це дозволяло не лише визнавати “клієнтів” непридатними для військової служби, а й виїжджати за кордон”, — йдеться в повідомленні.

Працівники ДБР провели обшуки у Вінницькому об’єднаному МТЦК та СП та за місцем проживання учасників групи. Вони виявили й вилучили записи із “чорною бухгалтерією”, списки військовозобов’язаних чоловіків, підроблені медичні довідки, а також гроші у різній валюті на загальну суму понад 300 тисяч грн.

Трьох учасників групи затримали. Їх підозрюють в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон, вчиненого організованою групою з корисливих мотивів. Їм загрожує позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також, за інформацією ДБР, правоохоронці вирішують питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від посад.

Нагадаємо, у Закарпатській області лише за одну добу прикордонники затримали 34 ухилянти, які намагались незаконно перетнути кордон поза пунктами пропуску.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності