Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Найбрибутковіше місце праці для лікаря є ВЛК та МСЕК, – доводять суд і поліція

Камʼянець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області визнав учасників організованої групи винуватими у зловживанні впливом.

Про це йдеться у вироку суду від 19 липня.

За матеріалами справи, організатором злочинної групи виступила лікар-терапевт кабінету профілактичних оглядів поліклініки — голова лікарсько-консультативної комісії КНП «Багатопрофільна центральна районна лікарня» Слобідсько-Кульчиєвецької сільської ради Кам`янець-Подільського району Хмельницької області.

Її спільниками стали медсестра, яка вела облік грошей та документів клієнтів, і пенсіонерка, підшукувала потенційних замовників, називала їм розмір винагороди і брала від них документи та гроші.

У вироку описується два випадки одержання неправомірної вигоди.

Так, у лютому цього року жінці  52 років оформляла документи на другу групу інвалідності довічно. Їй озвучили суму в 4200 доларів за вплив на лікарів і посадових осіб Хмельницької міської медико-соціальної експертної комісії. 24 лютого жінка передала гроші і чекала результату. 12 квітня співучасниця група віддала клієнтці обіцяні документи.

Приблизно в цей же час зʼявилась ще одна пацієнтка, для якої вирішення питання оцінили вже в 4600 доларів. 20 квітня відбулася передача грошей, після чого у фігурантів справи відбулися обшуки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З машини лікаря-терапевта вилучили більше 41 тисячі доларів і 5610 євро, серед яких 1000 доларів із недавньої неправомірної вигоди. У службовому кабінеті знайшли ще майже 19 тисяч доларів, серед яких 4000 доларів із останньої неправомірної вигоди.

Частину грошей знайшли також у виконавиці — жінки, яка шукала клієнтів і брала у них хабарі для лікарів.  Під час особистого обшуку з сумки жінки вилучено майже 13 тисяч доларів, з яких 600 доларів — частина неправомірної вигоди, отриманої в той ж день.

У подальшому троє співучасниць уклали угоди про визнання винуватості у зловживанні впливом організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 КК). Усім трьом присудили покарання у вигляді штрафу.

Лікар-терапевт, яка мала роль організатора, за вироком суду, оштрафована на 93,5 тисячі гривень. Її спільниці заплатять по 90 тисяч гривень.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності