Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

На Харків, Київ, Кременчук та Прилуки чекає хвиля безробіття, – закриття тютюнових компаній

Сьогодні компанія Філіп Морріс Україна (ФМУ) повідомила про готовність повністю припинити виробництво в Україні і закрити Харківську тютюнову фабрику.
Це призведе до закриття 1000 робочих місць – працівників фабрики і обслуговуючих відділів. Причиною цього є прийнятий Верховною Радою законопроект №1049, що змушує тютюнові компанії закривати виробництво в Україні.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

З цієї ж причини про плани закрити свої фабрики в Україні заявили й інші тютюнові компанії – British American Tobacco (BAT), Japan Tobacco International (JTI) і Imperial Tobacco (IT). Тому, якщо законопроект №1049 набуде чинності, Україну покинуть відразу чотири великі міжнародні компанії.

Як закриття фабрик “тютюнових гігантів” вплине на економіку України

1. Більш 4000 чоловік втратять роботу50_main

Вищеназвані компанії не перший рік очолюють рейтинги кращих роботодавців України. І, якщо вони будуть змушені закрити свої виробництва в Україні, понад чотири тисячі людей втратять роботу. Причому не просто роботу, а саме ті робочі місця, які поки ще велика рідкість в нашій країні – з офіційним працевлаштуванням, гідною і повністю білою зарплатою, медичним страхуванням для працівників і членів їх сімей, оплачуваними відпустками і лікарняними. Фахівці тютюнового виробництва, мають вузькопрофільну спеціалізацію, не зможуть знайти іншу роботу. Оскільки інших тютюнових виробництв в країні не залишиться.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

2. Значно постраждає державний бюджет

4 з 10 найбільших платників податків в Україні – це міжнародні тютюнові компанії, провідні свій бізнес легально, “по-білому” і без тіньових схем. У 2018 році ці виробники в сумі заплатили 48 млрд гривень податків до державного бюджету. Істотна частина податків також надходить до бюджетів міст, де розташовані фабрики (Прилуки, Кременчук, Харків, Київ) і йде на облаштування міської інфраструктури – доріг, парків, культурних об’єктів.image2
3. Тютюновий ринок стане ринком підробок і контрабанди

Законопроект №1049 підвищує обов’язкову націнку дистриб’юторів на сигарети і тим самим змушує виробників підняти ціни на 10-15 гривень за пачку. Причому ці гроші не потраплять до бюджету. Вони осядуть в кишенях посередників – тому що це не податок, а просто корупційна схема для збільшення доходів роздрібних мереж, представники яких були обрані народними депутатами.

Тому, коли ціни на якісні, сертифіковані і легальні сигарети виростуть на 10-15 грн, більшості курців доведеться перейти на низькопробні підробки, виготовлені з неперевіреної сировини і без дотримання державних стандартів безпеки.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності